Илюстрация УикипедияДания оттегли политическите си възражения относно полагането на газопровода

...
Илюстрация УикипедияДания оттегли политическите си възражения относно полагането на газопровода
Коментари Харесай

Дания оттегли политическите възражения по проекта за „Северен поток-2“

Илюстрация Уикипедия

Дания отдръпна политическите си възражения по отношение на полагането на газопровода „ Северен поток-2 " в Изключителната си икономическа зона (ИИЗ), оповестява извънредно съветският вестник „ Известия “. Одобрението на строителството се забавя на административно равнище, оповестиха за изданието източници, осведомени със обстановката към газопровода, предава " Фокус ".

„ Северен поток-2 “ провокира голям брой опасения от политически темперамент. Балтийските страни, Полша и Съединени американски щати предизвестиха Европейския съюз за рискова взаимозависимост от съветския газ. Политическият фактор изигра забележителна роля в позицията на Дания, през чиито териториални води трябваше да премине газопроводът.

В началото на лятото някогашният канцлер на Германия и ръководител на Съвета на шефовете на компанията Nord Stream 2 AG Герхард Шрьодер намерено съобщи, че построяването на газопровода се бави заради натиска на Съединени американски щати върху Копенхаген. Така Дания се трансформира в единствената страна, която не е дала позволение за полагането на тръбите за „ Северен поток-2 “. Тръбопроводът обаче към този момент е подготвен на 80% и строителството върви по график. В същото време Копенхаген към този момент няма политически възражения.

Експертите акцентират екологичните съображения, както и прекъсването на производството в най-голямото находище в Дания като спомагателен мотив в интерес на утвърждението за дейностите на Nord Stream 2. Последното принуди страната да се замисли за доставки на норвежки или съветски природен газ.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР