Илюстрация Уикипедия45-годишният мъж, 44-годишната му съпруга и 10-годишната им дъщеря,

...
Илюстрация Уикипедия45-годишният мъж, 44-годишната му съпруга и 10-годишната им дъщеря,
Коментари Харесай

Натровеното семейство с гъби все още е в реанимацията

Илюстрация Уикипедия

45-годишният мъж, 44-годишната му брачна половинка и 10-годишната им щерка, които се натровиха с гъби, към момента са в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, написа Струма.

Вчера фамилията приготвило и яло набрани манатарки, само че се оказало, че са консумирали техен двойник. Малко по-късно усетили неразположение, световъртеж и гадене. 

Съпрузите и щерка им са настанени по неотложност в реанимация. В устойчиво положение са, само че под лекарско наблюдаване поради заплахата от затруднения. 

Една от най-вкусните гъби - елементарната манатарка, има два отровни двойника - дяволската гъба и пурпурночервената манатарка.

Лекарите предизвестяват, че отровните гъби съдържат фалотоксини и аматоксини, които унищожават черния дроб. Първите признаци за отравяне са повръщане, разстройство, режещи болки в корема и общо неразположение. Някои хора обаче вземат решение, че са настинали и, вместо да потърсят лекарска помощ, пият аспирин и чай. Коварното е, че в множеството случаи тялото подава първите по-сериозни сигнали след 6-8 часа, а от време на време и след ден - два. Късната диагноза е неприятна прогноза, тъй като с всеки изминат час разрушителната мощ на отровните субстанции пораства.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР