Илюстрация Сред множеството кино събития в София се нарежда и

...
Илюстрация Сред множеството кино събития в София се нарежда и
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Сред множеството кино събития в София се подрежда и Седмица на китайското кино

Увеличаване

Сред множеството кино събития в София се подрежда и Седмица на китайското кино

Смаляване
28.09
ЕВРОпейска нощ на учените. Не е ясно по какъв начин ще обиколим всичко. Тази година българската стратегия за Европейската нощ на учените, по време на която университетите и научните институти отварят вратите си за необятната аудитория, се разгръща в над 50 места в България и включва голям брой събития. Централната локация за София е Античният комплекс " Сердика ", където ще бъде ситуиран минипанаир на науката с щандове за демонстрации и опити.

Изследователските лаборатории на Медицинския университет, Технически университет, София Тех Парк и Химикотехнологичния и металургичен университет ще са отворени, лекции и полемики ще има в Астрономическата обсерватория на СУ в Борисовата градина, в Института за етнология и фолклористика към Българска академия на науките, в АгроБиоИнститут, Националния природонаучен музей при Българска академия на науките, " Музейко ", София Тех Парк и доста други. Отворена за посещаване и среща с учените ще е и Националната астрономическа обсерватория Рожен. От 18:00 до 22:00 ч. Вижте кои са всички събития и градове на nauka.bg/night

28 – 30.09
Капана Фест Есен . Второто издание на фестивала за тази година изпраща лятото на четири музикални подиуми с английския реализатор Alxndr London, Straytones от Киев, лондончаните You, българските банди Gravity Co., Jeremy?, Odd Crew, българско-френския план Mey feat JCAT, музикантите Рут Колева и The Fingertones, Desy, Koka Mass Jazz and The Kitchen Brothers. До тях е базарът за ръчно направени артикули, грамофонни плочи и книги, две поп-ъп галерии, арт съоръжения и място за прожекции на без значение кино. В " Пловдив ", квартал " Капана ", точна стратегия на фейсбук страницата на събитието.

28 и 29.10
" Великият умирител " . То се подрежда измежду най-чаканите културни събития за годината – един от най-известните и настоящи международни хореографи – Димитрис Папайоану, идва за първи път в България със спектакъла си " Великият умирител ". Той е част от програмата на 11-ото издание на One Dance Week и за него има останали броени места. В Пловдив, Дом на културата " Борис Христов ", 19:30 ч.

29.09
Една година . Първият рожден ден на софийския музикален клуб City Stage ще се означи шумно и уместно на две подиуми с осъществявания на Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени и специфичното присъединяване на " Мастило ", " Остава ", Рут Колева, Михаела Филева, Ния Петрова, Ross`n Lorina, Мила Робърт, The Gentlemen, Seconday, Светла Дионисиева. Билети от мрежата на EpayGo и Eventim: 20 и 25 лева в деня и на място, 21:00 ч.

29.09
Семейна събота " ЛeGOтех " . С помощта на строителните блокчета ЛЕГО децата сред 6 и 10 години ще схванат повече за скоростта, стабилността на постройките, предотвратяването на наводнения, бедствените обстановки и сортирането на боклуци. Първият стадий на образование ще се организира всяка събота от октомври до януари, а вторият – всяка събота от февруари до април идната година за възпитаници над 10-годишна възраст. В Националния политехнически музей. Вход свободен, от 11:00 до 12.30 ч.

29.09
Зехтин – течното злато. Зехтин има на всеки рафт, само че малко хора могат да посочат характерностите и разликите сред типовете му. Един от тях е сертифицираният сомелиер по зехтин Анна Петкова, която ще бъде преподавател на двудневен курс, представящ елементи към усетите, здравните изгоди и кулинарните приложения на най-високата категория студенопресовано маслиново масло. Във Food Connection, за елементи и записвания: foodconnection.bg

29.09
Световният ден на институтите " Конфуций " . Празненство по случай празника на Института среща и показва антични китайски обичаи – чаена гала и дегустация на чай, играта Го, краснопис, изкуството за изрязване на хартия Дзиенджъ, проява и открит урок по ВингТчун, проява по Тайдзи и други. От 11:00 до 14:00 ч., в Института.

29.09
" Шоуто на ABBA ". Спектакълът, който идва за първи път в България, е отдаден на 45-годишната музикална история на ABBA. С впечатляващи образни резултати, той е формиран напълно от шлагерите на най-продаваната поп група в историята. Изпълненията са от шведската група Waterloo и Националния симфоничен оркестър на Лондон, а специфичен посетител е именитият саксофонист на ABBA – Улф Андерсон. В зала 1 на НДК. Начало 20:00 ч. Билети: 40 – 100 лева от bileti365.com и от мрежата на Eventim.

30.09
Празник на сламата. И тази година сме поканени в дома на harmonica в с. Мало Бучино на вкусна храна, питиета, музика и занимания на чист въздух на поляната, а който желае – дано наблюдава какъв е " Пътят на млякото " в отворената за посещаване мандра. От 12:00 до 20:00 ч.

1 – 6.10
Седмица на китайското кино. Институт " Конфуций " селектира седем кино заглавия от актуалното китайско кино, с цел да ги показа пред българска аудитория. Всички филми са с български надписи, а безвъзмезден билет за тях може да получите на касите на Дома на киното след 27 септември. В Дома на киното.

1 – 7.10
Театър на отговорността. Второ издание на фестивала за документален и обществено зает спектакъл, в който ще бъдат изиграни шест представления в разнообразни пространства и елементи на Пловдив. В програмата му се включва документалното зрелище " Което остава " в Тютюневия град, " Одисеята " по Задочни репортажи за България от Георги Марков на казанлъшкия спектакъл в Драматичен спектакъл Пловдив, форумното театрално зрелище " А ти какво би направил? " в Националната комерсиална гимназия и други Ще има и безвъзмездни работилници. Подробна стратегия на фейсбук страницата на събитието.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2.10
Texas. Популярната шотландска рок група Texas отсрочи идването си у нас през лятото, само че към този момент е подготвена да изнесе първия си огромен концерт тук. Той е част от европейската обиколка за издадения през предходната година албум Jump on Board и в него евентуално ще чуем известните шлагери Say What You Want, Halo, Black Eyed Boy, Put Your Arms Around Me. В зала 1 на НДК, 20:00 ч., билети: 65 – 120 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

4.10
Strike a pose. Документална лента, в която седемте танцьори, определени през 1990 година от Мадона, с цел да вземат участие в турнето й Blond Ambition, както и в провокативния филм " В легло с Мадона ", разкриват истината за живота си тогава, паденията и възходите си без поза. Прожекцията е единствена, част от фестивала Sofia Biting Docs, преди нея ще има воугинг пърформанс. В Дома на киното, 20:30 ч.

4.10
Additive Days . Ако към момента се чудите какво тъкмо съставлява или желаете да разберете повече елементи, свързани с 3D принтирането, това е идеално време да го извършите. Международно четиридневно събитие, отдадено на 3D технологиите и цифровото произвеждане и тяхното приложение на Балканите и по света, съдържа конференция за потреблението на другите технологии, работилници, водени от специалисти в региона от България и района, демо пространства за тестване на машини, изложения, детска работилница и други В " София Тех Парк ", Входът е свободен. Всичко на additivedays2018.eventbrite.com

4.10
Coolio & Live Band. Gangsta’s Paradise е ария на Стиви Уондър, само че римейкът й на рап артиста Coolio я направи още по-известна. Той има " Грами " за " Най-добър рап реализатор ", над 17 милиона продадени записа по целия свят, а името му е известно на няколко генерации. Coolio идва за първи път в България със своята тайфа. В клуб " Терминал 1 ", билети: 40 лева, 22:30 ч.

Домашно кино:

Джейми готви в Италия
Готвачът Джейми Оливър и неговият най-хубав другар и наставник Дженаро Конталдо се насочат надлъж и нашир от слънчева Сицилия до снежните Алпи в търсене на най-хубавите домашни готвачи на Италия, с цел да покажат невероятни италиански ястия, които могат да се подготвят вкъщи. Срещата е със суперзвездите на локалната кухня – майките и бабите на Италия.
Премиера по 24Kitchen, понеделник от 13:00 ч.

Блудници
Вторият сезон на драмата се състои от осем едночасови епизода, чието деяние се развива в космополитната атмосфера на Лондон през Джорджианската ера и предлага нов самоуверен взор върху най-ценната комерсиална активност в града – секса. Поредицата е въодушевена от историите на същински дами и мъже, а в ролята на Лейди Изабела Фиц – дама, която има класа, пари и обществено състояние, влиза известната актриса Лив Тdйлър.
Премиера по Epic Drama, 1 октомври от 22:00 ч.

Операция " Айсберг "
Екип от водещи учени изследва раждането и загиването на айбергите в разтърсваща и динамична експедиция. Двата едночасови епизода наблюдават живота им и търсят тайните на леда.
Премиера по Viasat Nature, 30 септември от 17:00 ч.

Светът на цифровите срещи
Документалният филм демонстрира една промишлеността на стойност 2,5 милиарда $ – тази на търсенето на срещи и полови партньорства онлайн или посредством приложения за запознанства. Разберете по какъв начин протичат те в цифровата епоха през погледа на няколко двадесетгодишни американци и изявленията с специалисти и изпълнителни шефове на приложение за срещи.
Премиера по HBO 2, 29 септемрви, 00:10 ч., 2 октомври, 09:45 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР