Илюстрация Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия. Увеличаване Снимане

...
Илюстрация Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия. Увеличаване Снимане
Коментари Харесай

Адрес 4000

Илюстрация
Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия.

Увеличаване

Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия.

Автор: Дан Маринер Смаляване
Как наподобява бъдещата столица на културата Будьо в Норвегия и по какъв начин живеят хората в един от дребното арктически градове? Какво се крие зад олющените фасади в Тарту в Естония?

Проектът Europe at Home документира всекидневието в обществена изолираност в разнообразни точки от континента, като събира фотоси и истории от най-вече някогашни и сегашни европейски столици на културата. Инициативата има за цел да изследва по какъв начин другите общества се оправят в условия на пандемия, а всяко място селектира кои фотографи да го показват. Българското присъединяване в плана е Пловдив, а за наличието се грижат " Пловдив 2019 " и уеб сайтът " Под тепето ". До този миг за Пловдив са снимали и разказвали Теодор Караниколов и Георги Матев.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Илюстрация
Каунас, Литва

Увеличаване

Каунас, Литва

Смаляване

" Вярно, и до момента светът беше глобализиран, само че по някакъв чудноват метод в последните седмици станахме еднообразно близки с хората в Испания, Израел или Ню Йорк, колкото и със съседа зад две директни ", написа Караниколов. Като доказателство за това огромна част от създателите проучват променените привички и ежедневие. " В сауната би трябвало да пазим метър отдалеченост - на кого би му хрумнало преди ", написа Катерина Вуори от Финландия. " Колко време организмът на обществото може да се резервира, когато основни органи не действат ", разсъждава Катерине Елсен от Люксембург.

Илюстрация
Пловдив, България

Увеличаване

Пловдив, България

Автор: Георги Матов Смаляване

Зад концепцията стои екипът зад кандидатурата на един от градовете, които също скоро ще носят купата европейска столица на културата - Фаро в Португалия. Той ще поеме щафетата през 2027 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР