Илюстрация С филма Петя на моята Петя дебют като режисьор

...
Илюстрация С филма Петя на моята Петя дебют като режисьор
Коментари Харесай

Бургаска рапсодия

Илюстрация
С кино лентата " Петя на моята Петя " дебют като режисьор в пълнометражното кино ще направи Александър Косев.

Увеличаване

С кино лентата " Петя на моята Петя " дебют като режисьор в пълнометражното кино ще направи Александър Косев.

Смаляване
Петя Дубарова е чудноват феномен. Тя е от тези редки случаи в българската просвета, когато някой толкоз млад остава в летописите й с творчеството си, само че най-много с легендата си. Родената през 1962 година Дубарова се самоубива на 4 декември 1979 година, на едвам 17-годишна възраст. Дотогава е съумяла да остави много стихове, импресионистична прозаичност и да взе участие във кино лентата " Трампа " (1978) на Георги Дюлгеров.

Истинската популярност обаче идва след трагичния завършек на живота ѝ, когато тя се трансформира в един от културните знаци на града. Стихосбирката " Аз и морето " е издадена посмъртно през 1980 година Впоследствие излизат и дневниците ѝ. Легендата стартира да се гради още през 80-те и 90-те, когато част от стиховете на Дубарова са превърнати в песни. Източник за метода ѝ на мислене и взор към света са дневниците ѝ, където тя постоянно разсъждава над живота, възприятието на изолираност и бъдещето: " Не желая да пребивавам в помрачение Всичко е по този начин опорочено, някъде от вътрешната страна, от дълбокото на живота лъха гнило. Но желая да имам вяра, че има и почтени хора, хора чисти и невероятни. Ако има, то те са нещастници. " Къщата, в която тя е живяла със фамилията си, се намира на ул. " Гладстон " 68 и в този момент действа като музей.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Илюстрация
Снимките се чака да стартират в средата на юни

Увеличаване

Снимките се чака да стартират в средата на юни

Смаляване

Тази легенда в този момент ще бъде екранизирана. И както би отивало на Дубарова - по непредвиден метод от непредвидени хора.

С кино лентата " Петя на моята Петя " дебют като режисьор в пълнометражното кино ще направи Александър Косев. Той е прочут най-много от комедийния сериал от края на 90-те " Клиника на третия етаж ", а по-късно тази година ще бъде по кината с доста по-драматична роля – във кино лентата " Ирина " на сестра си Надежда Косева.

Продуценти са Петя Накова и роденият в Бургас Николай Урумов, работил най-вече в малкия екран. Сценарият е на Нели Димитрова ( " Възвишение ", Love.net) и Валентина Ангелова ( " Под прикритие " ). Оператор ще бъде Иван Вацов ( " Откраднат живот " ).

" Това, което мога да кажа към този момент, е, че филмът няма да е биографичен. Нищо сходно. Също по този начин няма да се занимаваме с комунистическата ера, действието ще се развива в наши дни ", споделя Николай Урумов, който към момента не желае да разкрива актрисата, която ще играе Петя Дубарова. В другите функции ще са Александра Костова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев.

Снимките стартират на 15 юни в Бургас. Урумов се надява " Петя на моята Петя " да направи премиера на 4 декември, когато ще се отбележат 40 години от гибелта на Дубарова.

Екипът на " Петя на моята Петя " неотдавна стартира краудфъндинг акция в платформата Indiegogo.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР