Илюстрация Работа от Владимир Каралеев Увеличаване Работа от Владимир Каралеев

...
Илюстрация Работа от Владимир Каралеев Увеличаване Работа от Владимир Каралеев
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Работа от Владимир Каралеев

Увеличаване

Работа от Владимир Каралеев

Смаляване
15-26.12
Коледата допустима. Балетът " Лешникотрошачката " е част от наложителните ритуали за основаване на коледно въодушевление. Историята за дребното момиче, което на вятъра чака своя коледен подарък в празничната нощ, само че вместо това получава лешникотрошачка под формата на боец, ще бъде сложена в 120 минути с 20-минутен антракт. Спектакълът се играе съвсем всеки ден до 26 декември в Софийската опера и балет. На 15 декември представлението е от 19 ч., а на 16-и има утринно зрелище в 11 ч. Останалите часове и дати са обявени на www.operasofia.bg. Билети от 10 до 60 лева

15-17.12
Просветление. Базарът за ръчно направени лампи на Underground gallery ще освети мрачните зимни дни. Очаквайте опит с материали, форми и цветове на разнообразни създатели и колаборации, разнообразни от всеобщото произвеждане.
Начален час 15 ч., в Underground gallery.

16-17.12
Vladimir Karaleev s ample sale . Във краткотраен магазин в особено пространство на бул. " Патриарх Евтимий " 86 ще бъдат изложени за разглеждане и продажба образци, прототипи и аксесоари от актуалната сбирка на Vladimir Karaleev – 2017/2018, както и неща от минали сбирки, с до 70% понижение. Подобни разпродажби са процедура в Париж, Лондон и Ню Йорк и разрешават образци от ревюта или шоурумове на положителни марки да бъдат купени на напълно налични цени. Българинът Владимир Каралеев (36), който живее в Берлин и жъне триумфи в целия свят, е мощно повлиян от модерното изкуство и архитектура. Той основава модерна дамска и мъжка мода, характеризираща се с нереални геометрични линии, изчистени форми и функционалност на всяка една дреха. Владимир оформя своите силуети ръчно, благодарение на типичен шивашки техники, само че без да се опасява да опитва.
Този уикенд, на бул. " Патриарх Евтимий " 86.

16-17.12
Фотографски коледен базар " Облик ". С присъединяване на над 70 създатели, измежду които някои от най-известните български фотографи, както и нови имена, набиращи известност. Ще се продават типичен пейзажи, портрети, улична снимка, документални фотоси, концептуална снимка, колажи, картички и даже фотокниги в лимитиран тираж. Възможност за връщане към зората на фотографията посредством класическа фотография. Калин Костов ще прави мокри колодиеви портрети - плаки с емулсия, приготвени и проявени на място.
Начало 11 ч., в изложба PhotoSynthesis.

16.12
Лабораторията на Д е кстър . Иновативни софтуерни разработки на възпитаници – участниците се състезават в състезанието InnoFair 2017 – единственият български конкурс, афилииран към Intel ISEF, най-голямото в света съревнование за възпитаници, което се организира в Съединени американски щати. Най-добрите ще заминат за Съединени американски щати, Южна Корея и Европа, с цел да вземат участие в: IntelISEF, INESPO, Expo Sciences Luxembourg и KSEF (Korea Science and Engineering Fair).
В " Софарма тауърс ", начало 10 ч.

16-17.12
И те са хора. Най-сетне някой се сети да сътвори условия на родителите, които сами гледат децата си, да вървят на кино – концепцията е на " Дом на киното ", които обезпечават аниматори, с цел да се занимават с децата. Докато те играят, родителите им могат да гледат филм на огромен екран. Поредицата стартира при започване на декември, а на 16 и 17 ще се прожектират два кино лентата по Уилям Шекспир: " Ромео и Жулиета " и " Бурята ".

До 17.12
DIY литература. Изложба на дисидентски издания от Полша и тогавашна Чехословакия " Самиздат: креативната мощност на дисидентската литература от ХХ век ". Книгите са част от персоналната сбирка на Петър Поспихал – дълготраен дипломат на Чехия в България. Самият той е отстъпник от Бърно, работил дружно с Вацлав Хавел и е част от придвижването " Харта 77 ", поради което е лежал в пандиза по време на комунистическия режим в Чехословакия. През този интервал книги, които са неразрешени от партията, оживяват с помощта на по този начин наречения самиздат – самоорганизирали се издателства. Изложбата е част от Софийския книжовен фестивал, в НДК, ет. 4.

17.12
The kids are all right. " Музейко " посвещава неделята на децата с поредност от забавни занимания. От 11 ч. до 13 ч. е архитектурната работилница, подобаваща за деца над 5 години, и не изисква авансово записване, от 12:30 - 13:30 " коледно дърво " - научна работилница за деца над 6 години, без авансово записване. А за най-малките - от 0 до 5 години, има обособена стратегия с показване на The Little Gym – всички събития на www.muzeiko.bg.

16-17.12
Хей, ръчички. Ако сте изпуснали останалите коледни базари с ръчно направени произведения, имате трети късмет да си изберете нещо красиво, забавно или потребно. На Handmade Design Market ще има обилие от огърлици, обици и други бижута, кукли и свещи. По-интересната част са пчелният прашец и мед от екологично чист регион, чантите на Kalo и обувките на Lash.
В Betahaus, от 10 ч.

17.12
Криминална хроника. Концерт на американската различна рок група Fun Lovin‘ Criminals, които свирят в България не за пръв път. Почитателите на групата ще могат да се насладят на комбинация от хип-хоп, рок, фънк, блус и даже джаз.
В зала " Универсиада " от 20 ч., билети по 50 и 60 лева

19.12
Sweet tooth. Кулинарен клас за постни коледни десерти с водеща Николета Колева. " Менюто ": курабийки със сушени плодове (за ошав) без брашно, цветна глазура от кокосова сметана с натурални оцветители от супер храни (зелено от матча и моринга и виненочервено от цвекло), къс от печена тиква и коледни подправки, без захар. Класът е подобаващ и за вегани.
Такса 60 лева, начало 19 ч., във Food Connection.

20.12
" Актьори против поети ".
Поредното издание на дуела е отдадено на учителите. И този път артисти от " Сфумато " ще рецитират стихове в състезание с създателите. В партньорство със " Заедно в час ".
В бар " Петък ", начало 19 ч.

21.12
И мъгълите са поканени. " Магьоснически коледен бал " кани почитателите на Хари Потър и фентъзи книгите да развихрят въображението и да се маскират – има премия за най-хубав костюм. Напитките също са тематични: тиквен пунш, butterbeer, коктейл " Ухапване от базилиск ", както и сгряващо ароматно вино.
Начало 18:30, вход 5 лева, в Abordage.

Илюстрация
Иво Димчев

Увеличаване

Иво Димчев

Смаляване

22.12
" Скуплтури " по Иво Димчев. След два изцяло разпродадени концерта на Иво Димчев в София, се провежда и трети за тези, които не са съумели да си купят билети за предходните. Досега прочут най-вече с пърформанси и постановки, в този момент Димчев показва песни от първия си албум Sculptures. В City Stage, билети 20 - 25 лева

22-24.12
В " Капана ". Коледен фестивал в пловдивския квартал " Капана " – показан е като концептуално събитие за града с амбициозната цел да преобрази квартала и да го трансформира в коледно градче. Участват над 100 български създатели с ръчно направени произведения. Украсата ще е изобилна: 2.5 км светлинни гирлянди, 5 км зелени гирлянди, хиляди коледни играчки, светещи фигури и седемметрова елха. Съпътстващата стратегия предлага кино навън.
Начален час 12 ч., в квартал " Капана ", Пловдив.

Домашно кино:

Клондайк
Поредицата е въодушевена от същинските истории на ловците на благосъстояние, борили се за оцеляване със суровите условия на канадската територия към р. Юкон по време на златната тресчица от 80-те години на XIX век. Шестте едночасови епизода са с присъединяване на Ричард Мадън (Game of Thrones), Аби Корниш (Геобуря) и известния английски артист Тим Рот, а изпълнителен продуцент е Ридли Скот.
Премиера по Epic Drama, 15 декември, 22:00 ч.

Да продадеш колата си
Нов сезон на хитовата поредност, който има за цел да обогати автомобилните запалянковци със познания и убеденост да се оправят с действителните проблеми и провокации, пред които са изправени с автомобилните планове в личните си гаражи. Водещите Майк и Ант Анстед се заемат със задачата да дават на феновете потребна информация и познания без значение от автомобила, който имат.
Премиера по Discovery Channel, 16 декември, 19:00 ч.

Съдбоносният пожар на " Титаник "
Разследващият публицист и специалист по тематиката " Титаник " Синан Молони за пръв път разкрива същинската история на най-големия транспортен съд, строен до момента. Ексклузивното едночасово предаване употребява нова " спираща дъха графична техника ", с цел да съживи в цветна картина открити неотдавна фотоси от първото корабоплаване на " Титаник " и показва друга история - че зад тъмното леке в котелното помещение на кораба е бушувал пожар, който в последна сметка е бил причина за нещастието.
Премиера, National Geographic, 16 декември, 22:55 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР