Илюстрация Проектът на сградата Увеличаване Проектът на сградата [kite.bg] Смаляване

...
Илюстрация Проектът на сградата Увеличаване Проектът на сградата [kite.bg] Смаляване
Коментари Харесай

Как програмисти избират офис сграда? Задължително до метро

Илюстрация
Проектът на постройката

Увеличаване

Проектът на постройката

[kite.bg] Смаляване
Софтуерната компания " ММ солушънс " е главен наемател в новопостроената административната постройка Kite на бул. " Черни връх " в София, която беше открита публично преди дни. Тя е с разгъната застроена повърхност от 5921 кв.м, издигната е върху имот от 765 кв.м и разполага със партер, сутерен, пет етажа, две мансардни равнища и общо 75 паркоместа. Намира се в " Кръстова вада " над мол " Парадайз ". Наематели ще бъдат също компанията за фасадни решения Reynaers и компанията за мебели Nido – с шоурум на партерния етаж, оповестиха от консултанта по наемната договорка MBL.

Служителите – с право на несъгласие за офиса

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " ММ солушънс " е компания, профилирана в програмен продукт за камери на мобилни устройства, в която преди година и половина влезе китайски вложител (виж карето). Наемат в постройка Kite 2700 кв.м с наклонността да ги разширят до 3000 кв.м. Това е двойно повече в съпоставяне със сегашните им офис площи на ул. " Тинтява ".

" Бяхме купили офис постройка в " Студентски град " преди време, само че чиновниците отхвърлиха да се реалокират, тъй като до нея нямаше метро ", изяснява Иван Поибренски, изпълнителен шеф на " ММ солушънс ". След това търсили офис на добра локация, на най-много 8 минути от метростанция, като желали да са съвсем независими. Прегледахме още пет-шест здания, само че ефикасната повърхност не беше толкоз огромна. Подписахме наемния контракт по Коледа предходната година, прибавя Поибренски.

Половин милион за обзавеждане

Седем месеца лишава работата по интериора и дизайна на офиса, в който са вложени 0.5 млн. лв.. Работили са с млади дизайнери от студиата Adimari и за графитите – с Four Plus, като всеки стадий е координиран със чиновниците. " В момента имаме 210 души и сме оборудвали 300 работни места. Всички бюра в офиса са с повдигащ се механизъм, което разрешава да се работи на друга височина. Има спомагателни стойки за мониторите, зали за игри, обучителна зала ", изясни HR шефът на компанията София Медникарова.

Енергоефективно и херметизирано
Завършеният офис

[ММ Солушънс]
" Строителството на постройката стартира през 2008 година за клиент. После в рецесията през 2009 година той се отхвърли, ние - също. Преди две години размразихме плана, общата инвестиция в който е към 8 млн. лв. ", споделя арх. Борислав Богданов. Той е притежател на архитектурна компания " Амфион ", архитект на постройката, и мажоритарен притежател на вложителя в постройката " Т.И.М.-Х ". Главен реализатор е " Р.С. инженеринг ". Партньори в построяването са Pipe Systems, Reynaers, " Кристиан Нейко ".

" Стана добре, че я отложихме, тъй като в това време в строителството навлязоха доста нови технологии. И в този момент тази постройка е доста друга за булеварда, а и за София ", прибавя той.

Kite е с двойна фасада (double skin) към бул. " Черни връх ". Функцията й е да понижава въздействието на атмосферните условия и да стопира шума от откъм булеварда. В нея е вложен трислоен стъклопакет, има BMS система (Building Management System) за автоматизирано сградно ръководство.

По думите на Богданов тя е и единствената към този момент постройка от вида " херметизирани къщи " в София. Тоест покрива критериите за въздухонепроницаемост и това в допълнение укрепва енергийната успеваемост.

От архитекта на Бизнес център " Милениум "

Архитектурна компания " Амфион " има над 300 приключени плана. Сред тях е Бизнес център " Милениум " (сградите на НИКМИ до НДК), спортната база на Българския футболен съюз в Бояна и други. За предходната година има доходи от продажби 1.4 млн. лв. и 0.5 млн. лв. облага. Първоначално тя е фамилна компания, като съучастник в нея е и арх. Димитър Богданов. Навремето той управлява екип от 150 експерти към " Техноекспортстрой " и е проектирал здания в 12 страни по света. По негов план е издигната да вземем за пример общината в Абу Даби.

Наемният контракт на " ММ солушънс " за постройка Kite е петгодишен. " Наемната цена е рамките на общоприетия наем на офис площи клас А - сред 12 и 14 евро на кв.м ", сподели Иван Пармаков от MBL. " И те са леко недоволни от наемната цена, и ние. Значи договорката е добра ", добави Иван Поибренски. " ММ солушънс "

" ММ солушънс " е компания, учредена от българи, която основава програмен продукт за камери на мобилни устройства. Неин програмен продукт е внедрен в над 60 модела смарт телефони и таблети на Samsung, LG, Sony, Huawei и други От продукцията й 60% са предопределени за американския пазар. След като преди година и половина 100% от компанията стана благосъстоятелност на китайската ThunderSoft в договорка за 37 млн. $, пред нея се отваря и китайският. Сделката стана през американския акционер в компанията - Texas Instruments. Сега " ММ солушънс " е единствената китайска инвестиция в софтуерния отрасъл в България. Компанията е на 12-а позиция в класацията К100 на най-големите софтуерни компании, с доходи от продажби за 2018 година 31.1 млн. лв.. Завършва годината с 4.51% растеж на облагата до 10.8 млн. лв.. Амбицията й е да стане международен водач в интелигентните оптични решения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР