Илюстрация По замисъл бъдещият небостъргач е по протежението на бул.

...
Илюстрация По замисъл бъдещият небостъргач е по протежението на бул.
Коментари Харесай

Още едни желаещи да строят небостъргачи в София

Илюстрация
По план бъдещият небостъргач е по протежението на бул. " Копенхаген ", с тясна част към локалното на бул. " Цариградско шосе " (вдясно)

Увеличаване

По план бъдещият небостъргач е по протежението на бул. " Копенхаген ", с тясна част към локалното на бул. " Цариградско шосе " (вдясно)

Смаляване
Пазарът на недвижими парцели в София работи като магнит за строителните бизнесмени от страната. На него териториалният строителен обсег на група пловдивско-джебелски бизнесмени да вземем за пример, наподобява, ще придобие и отвесни измерения. Вече два пъти пловдивският предприемач доктор Малек Насер афишира пред в. " Марица ", че ще строи 90-метрова постройка в софийския квартал " Дружба 2 " до бул. " Цариградско шосе ". Първото известие е от февруари, а второто е от предходната седмица. И съгласно двата текста, които са съвсем идентични, сега се създават Подробен устройствен план и техническият план.

Д-р Насер и парцелът

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Малек Насер по обучение е ортодонт, който от 2002 година се занимава със строителен бизнес. Освен това е и ръководител на сирийската общественост в Пловдив. Като подобен има голям брой изявленията пред пловдивската trafficTV на тематика сирийската рецесия и бежанската вълна.

Справка в Имотния указател сочи, че Насер е купил през 2017 година имот от 5.4 дка на кръстовището на локаланото на бул. " Цариградско шосе " и бул. " Копенхаген ". През строителното си сдружение " Евробилд-М1 " е платил е 1.96 млн. лв. на " Имо пропърти инвестмънт София " - сдружението, през което Пощенска банка оперира с парцели, взети като поръчителство по неприятни заеми.

В началото на предходната година " Евробилд-М1 " продава половината от идеалните елементи против 1.37 млн. лв. на две компании, които си ги поделят - " Герт груп " на Туджай Бахри Гюлер (родом от Джебел) и " Сенстрой " на Сенай Ремзи Тасим, записана в Джебел. Гюлер и Тасим са сътрудници в разнообразни бизнес посоки. Имат общи планове в капиталовото, инфраструктурното строителство и в туризма, оповестява в. " Марица ". Съдружници са в " Петрол инвест трейдинг ", демонстрира Търговският указател. Освен това са известни със стотици извоювани публични поръчки в общините Кърджали, Момчилград, Мадан и Джебел. Насер приказва за общ строителен план с " Герт груп " и в Пловдив.

" Борим се за високо строителство - над 90 м. Ако не успеем да защитим тези параметри, ще отидем на разновидността до 50 м ", споделя Малек Насер, притежател на " Евробилд-М1 "

80 дка планувана РЗП

" Зоната в кв. " Дружба 2 " е избрана за високо строителство. Закупили сме терен от 6 дка, сега създаваме ПУП-а и техническия план. Борим се за високо строителство - над 90 метра. Ако не успеем да защитим тези параметри, ще отидем на разновидността до 50 метра, което също оправдава нашите упования и очаквания ", споделя още доктор Насер на пресата в Пловдив. Плановете са в постройката да са 50:50 офиси и жилища и да има три подземни равнища с паркинги. Визуализацията е на три високи тела и едно ниско. Той прибавя и че част от парцела попада над сервитута на магистралния топлопровод, и по тази причина е допустимо там да се направи озеленяване.

Пред 24rodopi.com Туджай Гюлер, притежател на " Герт груп ", разяснява, че " жилищно-търговското украшение ", което ще се извисява на столичния бул., ще е с РЗП от 80 000 кв. метра. Точно толкоз е и разгънатата застроена повърхност на Capital Fort – най-високата постройка в София към този момент. Тя е в съседство и се загатва като бенчмарк в изявленията за новия план.

" Евробилд - М1 " в Пловдив и Варна

В последните години Насер демонстрира впечатляващ строителен обсег. През юни той оповестява, че е купил на търг за 3.6 млн. евро недостроен комплекс върху някогашния " Направи си самичък " на " Пещерско шосе " в Пловдив. И декларира желание на него да строи 16-етажна постройка с офиси и жилища и с огромен хипермаркет на партера. Навремето постройката става благосъстоятелност на банка поради необслужен заем.

През април компанията на Насер стартира да строи и жилищен комплекс " Ренесанс " във Варна. Върху 10 дка на бул. " Възраждане " следва да бъдат издигнати три здания с 214 жилища и 30 000 кв.м РЗП.

Пловдивският план в съдружничество с " Герт груп " е за осеметажна постройка върху 1.5 дка на калкан с " Делови център Пловдив ". " Евробилд- М1 " приключва 2018 година с доходи от 3.95 млн. лв. и облага от 1.5 млн. лв..

От Кърджали и Пловдив

" На този стадий придвижването на хора и капитали към Пловдив вършат града добра локация за вложения в жилищно строителство ", споделя Туджай Гюлер в изявление за в. " Марица. Компанията му построява първите си два комплекса в града - " Панорама парк " - запад и изток. Строим със лични средства, а не с заеми, изяснява Гюлер. Наскоро " Герт груп " в партньорство със " Сенстрой " стартира построяването и на " Панорама Парк Кърджали " - огромна жилищна постройка в центъра на Кърджали. Според в. " Марица " " портфолиото на компанията включва още здания в София, Истанбул, Пловдив, Кърджали, Джебел, хотели в Гърция, парцели на остров Тасос ". От 2008 година насам " Герт груп " е спечелила 73 публични поръчки, а " Сенстрой " - 41, демонстрира информация в Агенцията за публични поръчки. Според Търговския указател приходите на " Герт груп " за 2018 година са 5.98 млн. лв., а на " Сенстрой " - 5.3 млн. лв..

Дали

Стои въпросът дали планът за небостъргач ще получи строително позволение и дали икономическата обстановка ще разреши да се намерят купувачи за нови 80 дка жилищни и офис площи в София. И каква в действителност е тактиката на сътрудниците, тъй като една от вариантите е да търсят покупател за плана и имота с възможното позволение.

Малек Насер и Туджай Гюлер не откриха време да разясняват пред " Капитал ".

Сигурното е, че сътрудниците имат имот в зона за високо строителство в жк " Дружба 2 ".
Кой е Малек Насер

Малек Насер е роден в Хомс, Сирия. Идва в София през 1985 година, стартира да учи стоматология в Пловдив, където и остава да живее. В началото работи като преводач, след това като търговски представител. Влиза в бизнеса с горива, открива едни от първите частни бензиностанции в Пловдив и региона, след това ги продава. В строителството – на административни, жилищни здания и хотели, е от 2002 година Според Имотния указател има интензивности главно в Пловдив, София и Варна. Той е измежду съдружниците в " Легис ", построили " Легис център " в Пловдив. В регистъра на НАГ - София, има няколко разрешителни на компанията му от интервала 200420-06 година В интернет компанията му " Евробилд – М1 " популяризира постройката Green Field в Дървеница. Преди десетина години купува и продава земи във Велинград. През 2009 година придобива от регионалната администрация в Пазарджик 46.5 дка във Велинград, като заявеният веществен интерес (вероятно цена) е 315 хиляди лева Според Търговския указател за 2018 година " Евробилд-М1 " има доходи от продажби за 3.95 млн. лева и облага от 1.5 млн. лв.. Кой е Тунджай Гюлер

Тунджай Гюлер, основател и притежател на " Герт груп ", има бизнес в строителството, текстила и търговията с горива. През 1989 година се изселва в Турция. Търгува с долни дрехи в България и Русия. През 1994 година основава компания за трикотажни платове в Истанбул, която работи на съветския пазар. През 1996 година отваря в Пловдив компания " Кокет текстил ". В нея работят 360 шивачки. Продукцията е за Съединени американски щати и Англия, има сътрудници в Украйна и Сърбия, споделя в. " Марица ". През 2005 година основава строителната компания " Герт груп ". Тя е негова благосъстоятелност през сдруженията му " Тонинвест " и " Проекти XXI ". Първият му жилищен комплекс е в " Овча купел ", София, разпродаден в интервала 2007-2008 година После строи и в " Дружба ". Сега в партньорство със " Сенстрой " " Герт груп " има и ръководи портфолио от хотелски активи, което включва апартхотели и ваканционни комплекси в Керамоти. През годините " Герт груп " се постанова като главен реализатор на публични поръчки в строителството в региона на Кърджали. Според публикация във в. " Капитал " от 2016 година изключително мощни години има " Герт груп " след 2013 година, когато ръководител на Движение за права и свободи става Лютви Местан.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР