илюстрация PixabayВ навечерието на Европейския ден на донорството в УМБАЛ

...
илюстрация PixabayВ навечерието на Европейския ден на донорството в УМБАЛ
Коментари Харесай

Нова донорска ситуация във Варна: 53-годишен мъж в мозъчна смърт даде втори живот на четирима души

илюстрация Pixabay

В навечерието на Европейския ден на донорството в УМБАЛ „ Св. Марина - Варна ” беше осъществена 13-тата за тази година донорска обстановка. Благодарение на решението на околните на изпаднал в мозъчна гибел 53-годишен мъж бяха дарени и трансплантирани органи на четирима души. Това оповестиха от болничното заведение в морския град.

В УБ „ Лозенец ” сполучливо са присадени бъбреци на 58-годишна жена и 50-годишен мъж. Нова опция да живее получи и 56-годишен мъж, на който в същото лечебно заведение беше трансплантиран черен дроб.

Поради липса на съгласуемост с подобаващ реципиент в България, сърцето е препоръчано по линия на Евротрансплант и е предоставено на нуждаещ се пациент от болница в Берлин, Германия.

Екипът на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, който провежда и координира донорската обстановка, изрича своите съболезнования и дълбока благодарност към околните на донора.

Изразяваме признателност към работа на екипите от координатори и трансплантолози на УМБАЛ „ Св. Марина-Варна ” и УБ „ Лозенец ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР