илюстрация PixabayДокато едни се питат как ваксина, която в нормални

...
илюстрация PixabayДокато едни се питат как ваксина, която в нормални
Коментари Харесай

До дни започват да поставят ваксина срещу ковид в Англия

илюстрация Pixabay

Докато едни се питат по какъв начин ваксина, която в естествени условия се създава за години, е реалност единствено за няколко месеца, за други това е най-хубавата вест. Ваксинацията в Англия стартира до 10 дни. 

Назначиха специален зам.-министър да го управлява

 

Англия се готви за невиждана акция по имунизиране против ковид, която да стартира още през втората седмица на декември. За задачата бе назначен специфичен зам.-министър, който да я управлява.

Британски медии разкриха, че е изменен оповестеният график за имунизиране и

първи ще бъдат не

хората над 80 година

в старешки домове и техният личен състав, а медиците на първа линия. Причината е естеството на имунизацията на “Пфайзер ” и “Байонтек ”, която се обрисува да бъде първата позволена от английските регулационни органи през идващите дни. Тя би трябвало да се съхранява при минус 70 градуса и срокът ѝ на валидност в елементарен ледник е единствено 5 дни. Освен това е открито, че в случай че бъде местена повече от четири пъти, може да се понижи нейната успеваемост, допълва 24chasa.bg.

Англия е поръчала 40 млн. дози от имунизацията, като първите 10 млн. би трябвало да дойдат до края на годината. Транспортирането им ще стане от завода на “Пфайзер ” в Белгия към 7 декември, след което от главен център ще се разпределя към разнообразни лечебни заведения в страната. Затова е доста мъчно първо да бъдат имунизирани хората в старческите домове, каквито бяха първичните проекти. Те обаче ще получат гратис витамин D, защото няколко изследвания демонстрираха, че неналичието му има връзка с по-тежкото протичане на заболяването от ковид.

Междувременно министър председателят Борис Джонсън е изправен пред протест в личната си партия, откакто се оказа, че 99% от Англия ще би трябвало да останат при съществени ограничавания и след края на националната обсада в сряда, която ще бъде сменена с районни ограничения. Тъй като обаче степента на заразяване продължава да е висока съвсем на всички места,

възбраната за разбъркване на

закрито сред хора от

разнообразни семейства остава

Вицепремиерът Майкъл Гоув дори позволи, че това ще е по този начин до Великден с малко изключение от 5 дни по Коледа.

Джонсън обаче изпрати писмо до съпартийците си, в което ги твърди, че рестриктивните мерки ще бъдат отстранени на 3 февруари, и моли да ги поддържат при гласуването им в Народното събрание на следващия ден.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР