Илюстрация PexelsУчилищния праг ще прекрачат днес първолаците и децата от

...
Илюстрация PexelsУчилищния праг ще прекрачат днес първолаците и децата от
Коментари Харесай

Новата учебна година започва присъствено днес за най-малките ученици в Турция

Илюстрация Pexels

Училищния предел ще прекрачат през днешния ден първолаците и децата от предучилищните групи в Турция като част от поетапното отваряне на образователните заведения в страната в подтекста на пандемията от COVID-19.

Настоящата образователна година ще предложи на учениците " друго обучение ", отбелязва по тематиката в. " Докуз сютун ". Вестникът припомня, че отдалечено учениците в страната започнаха образователната година още на 31 август. За най-малките възпитаници обаче от през днешния ден започва присъствена стратегия в учебно заведение, въпреки че тя няма да протича съгласно нормалния график, отбелязва вестникът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Учебните часове ще са по пет на брой за деня и ще бъдат с дълготрайност 30 минути с 10-минутни междучасия. Освен това децата в класа ще бъдат разделяни на две групи, с цел да се обезпечи отдалеченост сред тях.

Занятията в учебно заведение ще започват при присъствено образование един път седмично. По-нататък се планува образователните часове да се организират в учебно заведение два пъти седмично, отбелязва " Догру хабер ".

Безпокойствата към отварянето на учебните заведения откроява тази заран в. " Йени Ася ". Изданието цитира уверенията на министерството на образованието, че са взети всички нужни ограничения за попречване на разпространяването на Ковид-19, само че терзания продължава да има у всички - " от преподаватели до родители, от работещи до възпитаници ". Някои обезпокоени родители са решили да оставят децата си у дома. Според синдиката на работещите в образованието Тюрк Егитим-Сен ограниченията, които са взети, са незадоволителни, показва още " Йени Ася ", цитирайки водача на този профсъюз Талип Гейлян.

Според развиването на епидемиологичната конюнктура се планува след три седмици да стартира присъственото образование и за други класове, написа още турският щемпел.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР