илюстрация Петел91% от първокласниците са приети по първо желание при

...
илюстрация Петел91% от първокласниците са приети по първо желание при
Коментари Харесай

91% от първокласниците във Варна са приети по първо желание

илюстрация " Петел "

91% от първокласниците са признати по първо предпочитание при първото класиране за идната образователна 2021-2022 година. 6% са признати по второ а 3% -по трето и последващо предпочитание, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.
За класирането са подадени 2898 заявки за оповестените 2949 свободни места в общинските учебни заведения. От подадените заявки са класирани 2748 деца, от които 62 са двойките близнаци. 212 остават отвън класирането, като най-честата причина за това е, че родителите са поискали учебни заведения с огромен брой претенденти, а част от тях нямат адресна регистрация в региона. По този мотив дирекция „ Образование и юношески действия “ е подхванала нужните дейности за увеличение на броя на местата в учебните заведения, в които отвън класирането са останали деца от региона с по-малка уседналост на адреса. След направения разбор на данните от първо класиране за второ класиране ще бъдат оповестени места за нова паралелка в две учебни заведения от регион " Приморски " - ОУ " А.Кънчев " и ОУ " В.Друмев ".
Срокът за записване в учебно заведение на класираните деца е от 11-ти до 15-ти юни в това число. Децата, чийто банкет не бъде доказан, губят мястото си в учебното заведение, където са класирани. Свободните места за второ класиране ще бъдат оповестени по график на 18-ти юни до края на работния ден (17:00 часа). За тях родителите ще могат да редактират заявката за децата, некласирани в нито едно учебно заведение, както и да подадат още веднъж заявление, в случай че не са записали детето си в учебното заведение, в което е класирано все още. Това се случва по график от 19-ти юни 2021 година.
До 11-ти юни е срокът за записване на деца в подготвителните групи в учебните заведения.  След първо класиране от оповестените в учебните заведения 503 места за деца в подготвителна група 233 са свободни, което демонстрира, че общинската системата е в положение да обхване децата в наложителна учебна възраст - пет и шест години, показват още от дирекция „ Образование и юношески действия “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР