> ИлюстрацияОт времето, в което сме поели болницата до настоящия

...
> ИлюстрацияОт времето, в което сме поели болницата до настоящия
Коментари Харесай

Не достигат коремни хирурзи в МБАЛ Св. Анна, стресът и натоварването сред причините

 > Илюстрация
" От времето, в което сме поели болничното заведение до сегашния миг фонда за възнаграждения се е вдигнал с към 220 000 лева Това се дължи на увеличение парите за минималната работна заплата и изключително на увеличаване на възнагражденията на сестрите. Сега в последните месеци започнахме да усилваме и на лекарите. При нас сме решили въпроса, като сестрите са на категории и вземат сред 750 и 780 съществена заплата и още несъмнено заплащане сред 200 и 300 лв. съгласно натовареността на отделението, там където имаме огромен недостиг.

Дефицит на сестри има във всички посоки и във всички лечебни заведения. В началото бяха най-дефицитни реаниматорите и сестрите в реанимация, тежък труд, ниско обезщетен. Сега напоследък се оформи друга наклонност, съгласно която като дефицитни се оформят коремните хирурзи, тези, които са на първия фронт.

Школата е доста добра, нашите хирурзи са търсени на всички места. Вече единствено ентусиазма не стига, това е изключително тежък труд и сътрудниците даже не се интересуват към този момент от пари, едвам работят обикновено.

В тези специалности на незабавната хирургия в останалите страни работят младежи, а тук възрастта е над 50 години. Стресът е голям, а хирурзите ни желаят естествени условия на работа. След няколко години работа е мъчно да ги задържим, макар, че в последните два месеца заплатите са вдигнати двойно. За четири месеца напуснаха четирима и от 30 индивида, които са нужни имаме 23.

МБАЛ " Св. Анна " поема цялата хирургична спешност на Варна и региона, сред 5 и 10  > Д-р Красимир Петров
При сестрите е същата работа. Те имат 35 заболели, незабавни заболели, не с хронични болести, а прясно оперирани. За жалост постоянно са подложени на недоволства, някои от които са основателни, други не. Всичко това води до обезценка. Годишно през незабавния център на болничното заведение минават сред 90 000 и 100 000 пациенти, а се одобряват към 35 000 пациенти. В останалите отделения имаме добър състав, нямаме нужда от лекари.

А другояче неналичието в опазването на здравето продължава. От едната страна е неналичието на задоволително средства и липса на задоволително професионализъм, а от другата страна е липса на задоволително схващане и достатъчна благодарност ", разяснява доктор Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР