Илюстрация От предстоящата изложба на Теодор Ушев в СГХГ Увеличаване

...
Илюстрация От предстоящата изложба на Теодор Ушев в СГХГ Увеличаване
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
От идната галерия на Теодор Ушев в СГХГ

Увеличаване

От идната галерия на Теодор Ушев в СГХГ

Смаляване
16 – 24.02
Научи се. Първият кинофестивал за различни способи на учене и преподаване " (не)Възможното обучение " цели да покаже, че няма повсеместен модел на обучение посредством прожекции на 11 документални кино лентата, представящи едни от най-популярните и потвърдили се практики на преподаване и учене от разнообразни страни по света – каква е била личността на доктор Монтесори, същността на нейния способ и провокациите, какво съставлява Валдорфската педагогика, по какъв начин учебните заведения могат да са невероятни, а децата - щастливи в тях и други Публични полемики след всяка прожекция и работилници за учители за предаване на на практика умения в региона на различното и новаторското обучение. В Център за просвета и спор " Червената къща " и Чешки културен център. Цялата стратегия е на odo.bg, вход: 3 лева под формата на подаяние, направено на място.

16.02
Земно притегляне. Постановката " Работно време " под авторството и режисурата на Камен Донев стъпва още веднъж на сцена, този път в Театър " Българска войска ". В комедията към познатите ни от " Почивен ден " персонажи се причисляват и едно семейство емигранти от Аржентина и още техни другари, въвлечени в неуместни обстановки.
В спектакъл " Българска войска " от 19:00 ч.

16.02
Руски рап. Обявен за най-голямата съветска аренби звезда - Тимати идва в София за 90-минутен концерт онлайн, в който ще извърши най-големите си шлагери, измежду които " Где ты, где я ", " Ключи от парадайса ", " Поколение " и други. Зала " Универсиада ", 20:00 ч., билети от мрежата на Eventim в цялата страна, цена: 45 - 110 лева

16 – 18.02
Фестивал, нарисуван с чай. FesTEAval е ревю на чай, в което на едно място ще се съберат десетки изложители на чай и артикули, директно свързани с потреблението на напитката. Лекции и демонстрации по разнообразни тематики като история на чая, разнообразни характерни типове и способи за подготвяне и доста други. В Изложбена зала на ЦУМ, вход свободен.

17 и 18.02
The Endless Toy Store. Магазин за играчки, в който всяко дете може да има която играчка си пожелае, стига да си я сглоби единствено? Това ще e допустимо в първия pop-up магазин, представящ селекция от хартиени модели, принтирани и съединени от платформата Canon Creative Park. Временният магазин ще бъден отворен единствено през тези два дни на етаж 3 в The Mall. Повече за платформата: canon.bg/endlesstoys

17 и 18.02
Център по хубост. Грим, прическа, маникюр, грижа за кожата, демонстрации на нови артикули и препоръки по време на международния фестивал за хубост Glamour Beauty Festival. Повече информация на beautyfestivalbg.com. В Sofia Event Center, от 11:00 ч. до 20:00 ч., предварителна продажба на bilet.bg: 15 лева, на място: 20 лева

18.02
Фантастични животни. Вечер, изпълнена със занимателни игри, фантастични животни, четения от обичаните книги за Хари Потър и главоблъсканици по време на събитието " Нощ на книгите за Хари Потър " в чест на една от най-впечатляващите модерни литературни поредици. Младите магьосници, вещици и мъгъли ще имат опция да вземат присъединяване в събитието, като Разпределителната шапка избере кой участник в кой дом да бъде разпределен и четирите дома ще се състезават за точки в хода на събитието. В клуб
" Перото " от 11:00 до 19:00 ч.

18.02
Бонд. Джеймс Бонд. В разгара на фотосите на 25-ия филм за Джеймс Бонд Софийската филхармония ще показа музиката от филмите за сътрудник 007, измежду които Diamonds Are Forever, The World Is Not Enough, Golden Eye и Skyfall. В ролята на специфичните сътрудници влизат Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Боби Косатката (Der Hunds), Ягода Тренева и Живко Станев. В зала " България ".

19.02 - 26.03
Майсторски клас по интериорен дизайн на архитекта и дизайнер Елиа Недков, подобаващ за сегашни и бъдещи интериорни дизайнери, студенти по архитектура и интериорен дизайн с базови знания в сферата, които да се срещнат с неговия метод на планиране. Ще бъдат задавани задания, ще има представяне и разискване на резултати. Майсторският клас приключва с галерия и презентация на създадени от вас планове. Десет лекции, два пъти седмично по 5+ часа, сред 13:30 и 18:30 ч., такса: 1000 лева В " Генератор ".

20.02
Номинираният за " Оскар " аниматор и художник Теодор Ушев открива изложбата " Като в задимено огледало " в СГХГ – първият му огромен план в България отвън киното и графичния дизайн. В неятой показва рисунки върху термични одеала, видеоарт, апаратура, която посетителите ще преглеждат посредством очила за добавена действителност, както и произведения, основани посредством миксирана действителност – цифрови 3D картини и облици, които взаимодействат със заобикалящата среда. В СГХГ до 11 март.

20.02
Цветна градина. Кратък курс по ботаника за всички фенове на природата, които желаят да обогатят своите знания за света на растенията и благосъстоянията на българската флора. Десет тематични презентации - какво са растенията, какви са частите им, по какъв начин действат, еволюция, систематика, билки и други, съпроводени с практическо упражнение по прилагане на определител, посещаване в Ботаническа градина - Българска академия на науките и три уикенд екскурзии. Такса: 90 лева, записвания на [email protected]. В Клуб на пътешественика.

21 и 22.02
Бял екран. Един от най-големите и влиятелни планински кино фестивали в света - Banff Centre Mountain, стъпва в София за пета поредна година. В програмата са филмите финалисти и удостоените с премия ленти. В Cinema City в мол " Парадайз "

21.02
Колко тежи килограмът. Музей " Земята и хората " събира през месец февруари научнопопулярни филми, отдадени на Земята. В сряда публиката ще се запознае с най-важния пай метал на света - IPK (от британски: International prototype kilogram), прочут и като Le Grand K. От 16:00 ч., зала " Интерактивен ъгъл ".

22.02
Да мислим новаторско. Тазгодишният конгрес Innovation Explorer е отдаден на " Иновациите като културна настройка: обществени политики за нововъведения ". Откриващ преподавател е Арун Сандарараджан, създател на " Споделената стопанска система ", а измежду тематиките на четиримата топ лектори са поделената стопанска система, подправените вести, опити и нововъведения, умения и познания за нововъведения. Всички участници са водещи имена в интернационалния бизнес, университетските и консултантските среди. Подробности за уъркшопи, стратегия и регистрация на innovationexplorer.bg. В Sofia Event Center.

До 23.02
От -35 до – 15. Сняг, лед и мраз. Фотографската галерия " Зимен Китай " на Велин Пасков и Мария Паскова включва 30 фотографии от най-северния и леден китайски град – Харбин. Намиращ се от двете страни на река Сунхуа, той е хазаин на най-големите зимни фестивали на ледените и снежни статуи в света, както и част от зимното лице на Пекин – хазаин на зимните олимпийски игри през 2022 година В София прес.

Илюстрация
От изложбата " Гонене на зли духове "

Увеличаване

От изложбата " Гонене на зли духове "

Смаляване

До 28.02
Призраците са измежду нас. В изложбата " Гонене на зли духове " вземат участие разнообразни генерации създатели, предизвикани от модерно пояснение на тематиката, измежду които Антон Терзиев, Борис Праматаров, Боряна Пандова, Калоян Илиев-Кокимото, Мариета Ценова, Ния Пушкарова Спартак Дерменджиев, Чавдар Гюзелев и други В изложба " Райко Алексиев ".

До 3.03
Youthexhibition Vol. 2. Второ издание на плана, селектиращ произведения на модерни създатели, обединени от тематиката за младостта. В изложбата са включени работи на Венцислав Занков, Атанас Хранов, Ясен Згуровски, Димитър Механджийски и други.
В изложба " Червената точка ".

Илюстрация
От изложбата на Хубен Черкелов

Увеличаване

От изложбата на Хубен Черкелов

Смаляване

до 11. 03
Изкуството на парите. В първата си независима галерия от 18 години насам - " Имане ", художникът Хубен Черкелов основава 10 платна, интерпретиращи картини на значими за българското изкуство имена като Иван Мърквичка, Антон Митов, Ярослав Вешин, Иван Милев, употребявани върху банкноти. Те участват върху банкноти, печатани през 20-те години в American Banknote Co., с цел да се появяват още веднъж, този път върху платната на Черкелов, рисувани в ателието му в Ню Йорк и трансформирали се в знаци на национална мощ и еднаквост. В Софийски боеприпас – Музей за модерно изкуство

Домашно кино:

Тук и в този момент
Новата истинска продукция на HBO събира актьорите Тим Робинс и Холи Хънтър в черна комедия в 10 епизода. Грег и Одри от Портланд, Орегон, са мултирасово семейство с три осиновени деца от Либерия, Виетнам и Колумбия и една биологична щерка, въвлечени в проблемите си и расово поляризираната модерна американска просвета. Сценарист е носителя на " Оскар " и " Еми " Алън Бол ( " Два метра подземен ООД " и " Американски прелести " )
Премиера по HBO, всеки понеделник от 21:00 ч.

Без закони: Компилации
Седемте едночасови епизода показват живота на 65 души, оставили обществото зад тила си, с цел да заживеят изолирано, отвън енергийната система на отдалечен остров в Аляска. Залозите са високи, земята е сурова, а времето е безпощадно. Без пътища или ръководство, в Порт Протекшън най-важна за оцеляване е общността.
Премиера по National Geographic, 19 февруари, 20:55 ч.

Другарю Инспектор
Любопитен сериал, приближаващ от 80-те. Тогава румънското държавно управление основава един от най-популярните и продължителни сериали в страната. " Другарю контрольор " е полицейска поредност, която не просто забавлява румънците, само че и пропагандира комунистическите идеали и национализма. Наситеният с деяние и кръвопролития първи сезон е с основни герои детектив Грегор Ангел и Йосеф Бачиу, които проверяват убийството на сътрудника си Никита Йонеску.
Премиера по HBO 3; 18 февруари, 22:50 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР