Илюстрация От изложбата Пътешествия в Средиземноморието Увеличаване От изложбата Пътешествия

...
Илюстрация От изложбата Пътешествия в Средиземноморието Увеличаване От изложбата Пътешествия
Коментари Харесай

Средиземноморска арт диета

Илюстрация
От изложбата " Пътешествия в Средиземноморието "

Увеличаване

От изложбата " Пътешествия в Средиземноморието "

[Atelier Des Lumierеs] Смаляване
" Пътешествие в Средиземноморието " с творби на Моне, Реноар и Шагал хем е галерия, хем не е. Показана е в Atelier des Lumieres, или първия цифров център за изкуство, както го показват основателите му. Atelier des Lumieres се намира на парижката улица " Сент Мор ", в постройката на някогашна фабрика, основана през 1835 година от семейство Плишон.

До 3 януари 2021 година френските художници, в чиито платна оживява Средиземноморието, са обединени в огромна експозиция, към която спомагателен акцент е и представянето на френския художник Ив Клайн (1928 - 1962), наречено " Безкрайно синьо ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Има доста художници, творили през този интервал, в чиито картини се усещат морският бриз и ароматът на лято. Автентичността беше водещият фактор в избора на художници и картини за тази галерия. Както постоянно, в Atelier des Lumieres най-важното за нас е нашите гости да имат свободата да интерпретират главната тематика на изложбата ", споделя за " Капитал " артистичният шеф на пространството Джанфранко Януци.

Илюстрация
Увеличаване
[Atelier Des Lumierеs] Смаляване

Концепцията на ателието, основано от Джанфранко Януци и Ренато Гато (и двамата италианци), предизвика спорни отзиви и оценки. Една огромна част от посетителите на изложбеното пространство резервират билети няколко месеца в задатък, с цел да преживеят образното потапяне в света на обичаните си художници, а други излизат разочаровани от разминаването на упованията им с това, което са видели. А то съставлява 10- или 15-минутен филм за съответен създател, в който се демонстрират някои от най-известните му картини и анимация по тематиката, съпроводени с музика и звукови резултати. За същинските ценители, които избират обичайното посещаване на галерии и музеи, където се поддържа връзка непосредствено с истинските произведения, доста постоянно усещането след визитата на Atelier Des Lumieres е за липса на дълбочина. Сравняват го с " бързото хранене ", при което сякаш си заситил глада си, а стомахът ти е празен. Подобни оценки не са без съображение.

Въпреки че от основаването му преди няколко години Atelier Des Lumierеs притегля гости от целия свят, а предходната галерия, отдадена на творчеството на Климт, записва същински връх - 2.6 милиона искащи да споделят образното премеждие, оценките не престават да бъдат полярни - от възхита и възторг до мъка и отменяне на тази нова всеобща формула за шерване на изкуството с оптимален брой хора.

Цената на билета за еднократно посещаване на изложбите в Atelier des Lumieres е 15 евро, а за деца над 5 години - 10 евро, колкото е входът за който и да е огромен музей в Париж, където посетителят може да прегледа истинските произведения. Идеята зад програмата на Atelier des Lumieres е прекарването да е по-скоро като на кино. Изложбеното пространство съставлява хале, в което са ситуирани огромни екрани, върху които текат прожекциите, както и върху стените и пода на залата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР