> ИлюстрацияОбръщам се чрез Вашата медия по повод 13 ноември

...
> ИлюстрацияОбръщам се чрез Вашата медия по повод 13 ноември
Коментари Харесай

Варненка с думи на благодарност по повод Международния ден на незрящите хора и Световен ден на добротата

 > Илюстрация
" Обръщам се посредством Вашата медия във връзка 13 ноември - Международният ден на незрящите хора и Световният ден на положителното, към всички хора от Варна, които ме срещат по улиците и ми оказват помощ. На тях желая да им благодаря. Вече няколко месеца от както ми се постанова да се придвижвам и ориентирам с помощта на бял бастун, доста хора се отзовават да ми оказват помощ.

Искам да кажа какъв брой доста хора ми оказват помощ да пресека улиците, тъй като транспортните средства не спират даже пред белият бастун. Помагат ми и в рейсовете. Благодаря на всички, които почитат слепите хора и не са безразлични към проблемите им.

Ние слепите хора в града сме доста повече в сравнение с си мислят хората. Само в Съюза на слепите членуват към 500-600 индивида. Във Варна има доста Неправителственни организации и Съюз на инвалидите, където членуват още доста други едва виждащи и незрящи хора. Така, че броят на слепите е доста повече от 600 индивида.

Направи ми усещане, че доста хора се отзовават и оказват помощ, само че не всички знаят по какъв начин. Има правила за помагане и придружаване на кьорав човек при качване и слизане от рейс, по улиците, в жилищна постройка, по стълби и така нататък

Искам да предложа на всеки, който има положително сърце и иска да помогне, само че не знае по какъв начин, да се обърне към Съюза на слепите. Там работят експерти, които да го научат по какъв начин е вярно. Знанията и уменията по обгрижването помагането и придружаването на незрящи и слабовиждащи хора могат да бъдат потребни на всеки един зрящ човек. Защото съвсем всеки има в фамилията си възрастни родители и родственици. А уврежданията от диабета и възрастовата недъгавост на макулата са най-големият камшик за индивида. Така всеки един с положително сърце може да помогне на нас и на своите родственици.

Живеем в такива времена когато положителното е доста належащо. А аз за тези няколко месеца се убедих, че то въобще не е изчезвало.

Още един път благодаря от мое име и от името на слепите от Съюза на слепите и Съюза на инвалидите на всички съграждани от Варна, които се отзовават и ни оказват помощ, срещайки ни по улиците.

С почитание Мая Шиячка. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР