Илюстрация Нова твСъвсем скоро при преглед автомобилите ни ще получават

...
Илюстрация Нова твСъвсем скоро при преглед автомобилите ни ще получават
Коментари Харесай

Въвеждат три цвята ековинетки за автомобилите

Илюстрация Нова тв
Съвсем скоро при обзор колите ни ще получават категория – сходно на звездите в хотелите, оповестява Нова тв. Но съгласно изгорелите газове. Така наречените „ ековинетки ”, които ще лепим на стъклата на колите си.

Измерванията демонстрират, че у нас 60 % от замърсяването на въздуха идва от трафика. Средната възраст на автопарка в България е 20 години. А всяка година се записват над 260 000 коли втора употреба, импорт от Европа. Регистрацията на екоавтомобили у нас е повече от алегорична: от КАТ регистрират близо 2500 хибрида и малко над 270 електрическия автомобил, оповестява рубриката " На твоя страна " на Нова тв.
В Париж колите на пътя са приблизително на 9 години. А борбата с по-старите към този момент е почнала. Стикерите се лепят на предните стъкла и са в 6 цвята. В взаимозависимост от количеството изгорели газове. Видът на винетката се дефинира от годината на произвеждане и мотора на автомобила. Така, в зелено са оцветени стикерите за електрическите и хибридни коли, а в сиво – за най-старите и замърсяващи, с право да циркулират из парижките улици.

До два-три месеца сходни ековинетки вкарват и за колите у нас. Стикерите ще са в три цвята и ще се лепят по време на годишните механически прегледи. А данните за изгорелите газове ще се подават непосредствено в „ Автомобилна администрация ”.

В борбата с мръсния въздух - в Германия кметовете към този момент могат да не разрешават старите дизелови коли в центъра на най-замърсените градове. От 15-те милиона коли на дизел, регистрирани там, ще бъдат наранени над 10 милиона - всички под нормата Евро 6 - пуснати на пазара преди септември 2015 година Според вносителите у нас новите ограничения няма да обиден доста водачи.

Според търговците на остарели коли у нас годишно се продават към 130 000 коли с махнати или неработещи катализатори, което е съвсем половината от пазара на коли втора употреба. Именно те създавали най-сериозни проблеми за въздуха
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР