Илюстрация Мартина Вачева Мартина Вачева 12 януари – 5 февруари

...
Илюстрация Мартина Вачева Мартина Вачева 12 януари – 5 февруари
Коментари Харесай

Умението да не умееш

Илюстрация
Мартина Вачева

Мартина Вачева

12 януари – 5 февруари 2017 година, Галерия Credo Bonum / 13 януари – 10 февруари 2017 година, Гьоте-институт

На сутринта след препълненото разкриване на pop-up галерия на ул. " Граф Игнатиев " две девойки на тийнейджърска възраст преглеждат разножанровите произведения в опразненото пространство. Погледът им незабавно се стопира на портрета на Доналд Тръмп, по едно и също време пародиен и застрашителен, също като личността.

Именно попкултурният детайл, хуморът и наивистичният жанр в творбите на Мартина Вачева я направи едно от най-разпознаваемите имена измежду младите български художници през последните години. Когато видите нейните работи, към този момент ги различавате, без да гледате към надписа с името.

Миналата година в Sariev Contemporary в Пловдив тя откри първата си независима галерия – въодушевената от телевизионните герои на 90-те години и кичозния имидж на някои добре познати български персони " Сериалити ", а при започване на тази беше част от общата експозиция " Арт старт: Млади художници, които да следим през 2017 " в Гьоте институт. Мартина също по този начин е тазгодишният притежател на премията за модерно изкуство БАЗА, с помощта на която тя ще замине на двумесечна креативна резиденция в Ню Йорк и ще има опция за независима галерия в софийския Институт за модерно изкуство.

Илюстрация
The Trump Show

The Trump Show

La buvette de la Meer

La buvette de la Meer

Palm

Palm

" Гробница "

" Гробница "

. Изложбата на номинираните за БАЗА художници (Александър Александров, Леда Ванева, Мартина Вачева, Станимир Генов, Георги Томов Георгиев, Мартин Пенев, Вълко Чобанов) в Софийската градска художествена изложба продължава до 30 юли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР