илюстрация: Кораб, плаващ под български флаг, е излял във водите

...
илюстрация: Кораб, плаващ под български флаг, е излял във водите
Коментари Харесай

Сърбия обвини български кораб за петролен разлив в Дунав

илюстрация:

Кораб, плаващ под български байрак, е излял във водите на Дунав течност, за която се допуска, че е петролен дериват.

Това се твърди в сигнал на пристанищната администрация на Нови Сад до секретариата за земеделие, гори и ръководство на водите на Войводина. Инцидент станал на 1287-ия километър на река Дунав покрай Челарево в посока Бачка паланка, край Нови Сад. От министерството на земеделието показват, че става дума за кораба „ Джъмбо “, регистриран в България, показва Tvn.bg.

Според сръбското министерство за отбрана на околната среда в реката са се излели сред 25 и 35 хиляди литра гориво от кораба, който е пуснал котва все още. Според отчета на капитана на кораба става въпрос за 35 хиляди литра, показва ръководителят на службата за отбрана на водите „ Водите на Войводина “ Йован Вигневич, който се намира на борда на плавателния съд. Инцидентът е станал към един часа през вчерашния ден.

На терена неотложно са били изпратена инспекторката по водите на Войводина, както и представители на районната водна ревизия, на „ Водите на Войводина “ и на бранша за изключителни обстановки в Бачка паланка. Не са открити мъртви риби. Прокуратурата разпореди проучване на водата, споделиха от министерството за отбрана на околната среда.

От „ Градско озеленяване “ на Нови Сад оповестяват, че на централния градски плаж е въведена строга възбрана за къпане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР