Илюстрация Картините на Едуард Хопър оживяват във филма Шърли: Представа

...
Илюстрация Картините на Едуард Хопър оживяват във филма Шърли: Представа
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Картините на Едуард Хопър оживяват във кино лентата " Шърли: Представа за действителност " и описват история, визуализирана напълно в естетиката на художника.

Увеличаване

Картините на Едуард Хопър оживяват във кино лентата " Шърли: Представа за действителност " и описват история, визуализирана напълно в естетиката на художника.

Смаляване

29.09
Учен за един ден. Европейската нощ на учените, която всяка година се организира по едно и също време в към 300 града в цяла Европа и по света, ще се разпростре на над 10 местоположения в София, с цел да запознае по трогателен и занимателен метод " всички с герои на науката, с учени, чиито невероятна работа и достижения могат да трансформират живота ни вечно ". Централната локация е древен комплекс " Сердика ", където след 18:00 ч. ще бъдат ситуирани щандове за опити, химични демонстрации, проучвания и игри с програмистите от SoftUni Kids, учени от секцията " Аерокосмическа информация " към Института за галактически проучвания и технологии при Българска академия на науките, инженер-технолози и други Всички други места и програмата в тях са на http://nauka.bg/fresh-sofia-2017/. От 17:00 до 00:00 ч. Вход свободен.

29.09 – 1.10
Душата на квартала. Есенното издание на " Капана фест " трансформира пловдивския квартал в самостоятелна територия на просвета, изкуство и развлечение в границите на три дни. Основните акценти на събитието са огромно ревю " Базар Капана " с над 100 създатели и церемониал на ретро коли. Музикалната стратегия ще звучи от три подиуми, на които ще се качат българските актьори " Остава ", Brazz Vilidj, Rebelties, DJ Skill, Skiller & Jammi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics и Dead Man`s Hat и други Голямата изненада е гостуването на хип-хоп изпълнителката от Лос Анджелис Reverie и концерт в чест на починалия Chester Bennington, вокалист на бандата Linkin Park. В Пловдив, кв. " Капана ".

29.09
Допълнителните измерения на света. Картините на Едуард Хопър оживяват във кино лентата " Шърли: Представа за действителност " и описват история, визуализирана напълно в естетиката на художника. Прожекцията ще се състои на поляната зад Софийски боеприпас – Музей за модерно изкуство от 19.30 ч., а вратите на музея ще бъдат отворени до 22:00 ч., където е показана изложбата на Боряна Росса " Обогатен натурализъм ". Вход свободен.

до 3.10
Интимно, от Севера. Седем кинозаглавия от Дания, Финландия и Швеция приказват за проблемите на любовта, междинната възраст и нуклеарната енергетика в Седмица на скандинавското кино. Билети: 6-8 лева В Дома на киното.

28 и 29.09
Сезонът на министър председателите. Започват в Народен спектакъл " Иван Вазов " със театър, отдаден на 150-годишнината от рождението на съветския класик Максим Горки. В режисираната от проф. Красимир Спасов режисура " Чаровно лято с неизбежните му там неприятности " ( " Чудаци " ) вземат участие Дарин Ангелов, Илиана Коджабашева, Марин Янев, Пламен Димов, Параскева Джукелова и други В Народен спектакъл, Камерна сцена, от 19:00 ч.

29.09 – 1.10
Дни на независимостта. Фестивал за самостоятелни актьори " Орик " дава обещание да показа над 120 млади и надарени самостоятелни актьори, измежду които музикантите Jeremy?, Ogi*23, Rudi, Duli, Muden MC & KukuSheff, Миленита, Funky Miracle, Bears And Hunters, Miry, Nu/Ance, Secta, Славин Славчев и Еridan. В рамките на три дни фестивалът ще предложи и ръчно направени творби на голям брой създатели, храни и питиета. Пред Паметника на руската войска, вход свободен. Информация на www.orik.eu.

30.09
Рожден ден празнувай с мен. Фондация " За нашите деца " отбелязва 25 години от основаването й и по случая кани дребни и огромни на празник с музика, занимателни игри, разнообразни атрактивни формати и действия. В Южния парк (вход откъм бул. " Витоша " ) от 11:00 ч. до 13:00 ч.

30.09
Вкусни поздрави от Корея. Изобилие от предястия, рибни месни и зеленчукови оферти, измежду които обичайното ким чи, оризов пудинг Tteok-bokki, печено телешко Galbi gui, круши омайност и доста други, ви чакат на богата блок маса по време на Дните на корейската кухня и просвета. В градината на лоби бар в хотел " Маринела ", Цена: 28.00 лева с комплимент - джинджър вода с краставица и лайм.

30.09 – 1.10
Напред, науката е зад граница. Среща с представители на повече от 50 университета от целия свят с бакалавърски и магистърски стратегии, информация по отношение на процедурата по кандидатстване в университети в Австрия, Дания, Германия, Швеция, финансиране и подготвителни курсове за кандидатстване в чужбина се показват на ревюто " Световно обучение ". В хотел " София Балкан ". Регистрация и информация за провеждането на ревюто в други градове на www.world-education.eu.

30.09
Музиката на Ню Йорк. Американският джаз и латино джаз тромпетист, аранжор, шеф на джаз отдела на колежа в Куинс, Ню Йорк, и притежател на номинация за " Грами " Майкъл Мосман идва в България за безвъзмездни уъркшопове с джаз музиканти и възпитаници и специфичен концерт, който ще се случи в клуб Studio 5, Вход: 10 лева, начало: 22:00 ч.

1.01
Пътят на млякото и сламата. " Празникът на сламата " ще се организира на поляната пред мандрата на harmonica в село Мало Бучино. Организаторите са подготвили вкусна храна, питиета, игри за дребни, огромни и кучета, музика, танци навън, кулинарни изненади и състезания, само че предизвестяват, че в случай че времето е дъждовно, празникът ще бъде изместен на 8 октомври. От 12:00 до 21:00 ч.

1 – 7.10
Млади гении. Международният студентски сценичен фестивал " Данаил Чирпански " посреща над 80 студенти от седем театрални академии в Русия, Англия, Испания, Грузия, Гърция и България, които ще вземат присъединяване и в три ателиета, няколко музикални събития, галерия на театрални плакати и спектакли от съпътстващата стратегия. Гостите на фестивала ще могат да гледат всички постановки с вход свободен. В Стара Загора, трагичен спектакъл " Гео Милев ".

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

до 3.10
Внимание, (не)чупливо. International Biennale of Glass – първото бианале у нас, отдадено на художественото стъкло, се случва в четири български града – София, Велико Търново, Варна и Белослав. В събитието се включат актьори от над 30 страни, които ще показват изложения (една от тях е на Станислав Либенски и Ярослава Брихтова), лекции, креативен работилници и презентации. Вход свободен за всички с изключение на за Музей за история на София. Подробна информация на http://glassbiennale.nbu.bg.

5.10
Eдна от най-влиятелните рап групи за всички времена. Двадесет и пет години след излизането на дебютния им албум – Bacdafucup, именитата хип-хоп група ONYX показват новия си албум - Shotgunz in Hell, в София. Специален посетител на концерта, чието турне стартира от България и ще обиколи Европа с посланието 25 Years of Hardcore Hip Hop, ще бъде канадското Министерски съвет – Monsta Mack. Клуб Mixtape 5, билети в мрежата на Ticket Logic Bulgaria.

До 8.10
Животът на художника. 70 рисунки и скици, рисувани са през 40-те години на ХХ век най-вече с туш и перо върху дребни листове от скицник, и един изящен автопортрет са включени в експозицията " Илия Петров • 70 + 1 непознати рисунки ". Галерия " Академия ", ул. " Шипка " 1.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домашно кино:

Цветът на хамелеона . Филмът е по романа " Цинкограф " на Владислав Тодоров и отбелязва два дебюта – на изпълнителя Руши Видинлиев като артист в основна роля и на дългогодишния оператор Емил Христов като режисьор. Също по този начин с присъединяване на Ирена Милянкова, Светлана Янчева, Самуел Ицхак Финци, Михаил Билалов, Деян Донков, Руси Чанев. На 30 септември от 20:45 ч. по Българска национална телевизия World.

Съюзени. Романтичният трилър на Робърт Земекис с Брад Пит и Марион Котияр споделя за връзките сред канадски сътрудник и френска поддръжничка на съпротивата по време на Втората международна война. Филмът е награден с " Оскар " за костюмен дизайн. На 30 септември от 11:25 и 22:40 ч. по HBO.

Краят на гибелта. Епизод от документалната поредност " След милион години ", която изследва бъдещите трендове в живота ни – от ролята на изкуствения разсъдък през медицината и измененията в бита ни. На 1 октомври от 22:00 ч. по National Geographic.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР