Илюстрация към Мечо Пух“ продадена за рекордните 570 хил. долараРисунка

...
Илюстрация към Мечо Пух“ продадена за рекордните 570 хил. долараРисунка
Коментари Харесай

Илюстрация към „Мечо Пух“ продадена за рекордните 570 хил. долара
Илюстрация към „ Мечо Пух “ продадена за рекордните 570 хиляди $
Рисунка на карта от 1926 година, изобразяваща въображаемия свят на Мечо Пух, беше продадена във вторник за рекордните 570 хиляди американски $.

Рекордната сума е достигната при наддаване в Лоднон, проведено от интернационалната аукционна къща „ Сотбис “.

Автор на картата, нарисувана с молив, е британският карикатурист и илюстратор на книги Ърнест Хауърд Шепърд (1879 – 1976), който се снабдява със международна популярност с помощта на илюстрациите към книгата на Алън Александър Милн (1882 – 1956) за симпатичното известно в целия свят мече на име Пух.

По всяка възможност за основаването на картата на Стоакровата гора, където се развива действието на книгата за Мечо Пух, е помагал и сина на Милн Кристофър Робин, защото върху листа с размери 380 на 449 мм ясно се вижда следният надпис: „ Нарисувано от мен, а господин Шепърд оказа помощ “.

Заплатената от неизвестен колекционер сума от 570 хиляди $ доста надвишава предходния връх от 415 хиляди $, заплатени през 2014 година за друга истинска илюстрация към книгата на Милн.

Освен истинската илюстрация на Стоакровата гора, във вторник „ Сотбис “ продаде още четири истински рисунки към известната детска книга на обща стойност 645 хиляди $. /ТАСС и БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР