Илюстрация Кадър от Успокой топката Увеличаване Кадър от Успокой топката

...
Илюстрация Кадър от Успокой топката Увеличаване Кадър от Успокой топката
Коментари Харесай

Стари класики на нов глас

Илюстрация
Кадър от " Успокой топката "

Увеличаване

Кадър от " Успокой топката "

Смаляване
Слушали сте за тях с години или желаете да ревизирате до каква степен са издържали теста на времето? Няколко именити сериала, които предвидиха златната епоха на малкия екран, приготвиха публиката за появяването на заглавия като Mad Men, Breaking Bad и House of Cards и които може да (пре)откриете по време на изключителното състояние.

" Успокой топката " (Curb Your Enthusiasm)
(2000 - досега)

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Славата на именития комедиант и съавтор на сериала " Сайнфелд " Лари Дейвид намира кулминационна точка през 2000 година, когато стартира " Успокой топката ". В сериала той играе един мощно автобиографичен облик - сценарист, който е в непрекъснат спор със света към себе си и в действителност не изгаря от предпочитание да се върне в шоубизнеса. Поредицата продължава към този момент две десетилетия и е добър метод да се проследят настоящи сега феномени в комедиите, които поглеждат по подигравателен метод на градската реалност и американската фантазия.

Към сегашен миг сякаш мощно раздразнителният и недоверчив към всички персонаж показва общите фрустрации на фона на непрестанния поток от вести, неустановеност и обрати. Това накара The Atlantic да заключи, че сега " всички сме Лари Дейвид ". А съгласно New York Times Дейвид е същински знак на домашната карантина като " най-известния американски човекомразец " и човек, който е " овладял изкуството да не прави нищо ".

Всички сезони на сериала са в HBO. В края на 2019 година Netflix купи правата за " Сайнфелд " и се чака той да бъде част от платформата през 2021 година

Илюстрация
Кадър от " Наркомрежа "

Увеличаване

Кадър от " Наркомрежа "

Смаляване

" Наркомрежа " (The Wire)
(2002 - 2008)

Още един сериал, който има дълъг живот с помощта на устойчивата си аудитория вместо масовостта. " Наркомрежа " е оценен най-много поради реалистичното предаване на незаконния живот и полицейското всекидневие в Съединени американски щати, както и институционалните проблеми, които застават сред тях.

Историята за провокациите пред полицейското поделение в Балтимор е въодушевена от действителния опит на Дейвид Саймън, някогашен престъпен публицист, който след сериала прави още запаметяващи се планове като сценарист и продуцент - The Deuce и последно The Plot Against America.

" Наркомрежа " е в HBO, Hulu, Amazon Prime.

Илюстрация
" Семейство Сопрано "

Увеличаване

" Семейство Сопрано "

Смаляване

" Семейство Сопрано " (The Sopranos)
(1999 - 2007)

Джеймс Гандолфини (1961 - 2013) прави една от най-запомнящите се функции в историята на малкия екран като мафиота с чести екзистенциални рецесии Тони Сопрано. Създател на сериала е Дейвид Чейс, който сходно на героите си също произлиза от италианско-американско семейство в Ню Йорк. Някои от тях той базира на хора от детството и фамилията си.

Всички сезони са в HBO. На 25 септември се чака филмът The Many Saints of Newark, режисиран Дейвид Чейс, който ще огледа към историята преди събитията в сериала.

Илюстрация
" Туин Пийкс "

Увеличаване

" Туин Пийкс "

Смаляване

Twin Peaks
(1990-1991, 2017)

На 8 април се означиха 30 години от дебюта на сериала на Дейвид Линч и Марк Фрост, които пренаписаха разпоредбите на малкия екран (но по този начин, че никой да не ги повтори).

Влиянието му както като потреблението на дребния американски град като сцена, смесването на престъпното и фантастичното, по този начин и като комизъм отеква и до през днешния ден - виждаме го в други продукции от 90-те като " Досиетата Х ", както и в модерни сериали като True Detective, Wayward Pines, Atlanta.

В Съединени американски щати първите два сезона са в Netflix, само че са недостъпни в други територии. Първият е също по този начин част от каталога на Amazon Prime. Последният сезон The Return е в Hulu. Пълнометражният Fire Walk With Me е част от The Criterion Collection.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР