Илюстрация Кадър от Татко снима мръсни филми Увеличаване Кадър от

...
Илюстрация Кадър от Татко снима мръсни филми Увеличаване Кадър от
Коментари Харесай

Нека да е кино

Илюстрация
Кадър от " Татко снима мръсни филми "

Увеличаване

Кадър от " Татко снима мръсни филми "

[Блок Кино] Смаляване
Още по тематиката
Гражданинът S.

Режисьорът Йордан Тодоров с същинската история на Стивън Апостолоф, най-известния българин в Холивуд, воин на документалния му филм " Татко снима мръсни филми "
9 фев 2012 За трето следващо лято самодейността " Блок Кино " ще изнесе българското кино оттатък салоните (и торентите) и ще го показа навън, из кварталите на София.

Новото издание е мотив да се видят някои рядко или изцяло непоказвани през последните години филми, като да вземем за пример документалния " Татко снима мръсни филми " (2011) на Йордан Тодоров, който ще бъде показан на 9 август в кв. " Изток ". Филмът споделя за българско-американския режисьор Стивън Апостолоф, роден през 1928 година в Бургас. През 1948 година той бяга от комунистическа България с товарен транспортен съд към Финландия, само че е задържан още в Турция. През 1950 година се открива в Канада, а две години по-късно – в Лос Анджелис. През идващите две десетилетия той се утвърждава като режисьор на еротични и хорър филми, а сходно на Хичкок – прави и чести епизодични появи в тях. Работи и с именития за жанровото и нискобюджетно кино Ед Удд. Според Йордан Тодоров киното на Апостолоф приказва единствено за времето си – то е цялостно с дефинирали 60-те и 70-те години на ХХ век фактори като либерализацията на нравите, потреблението на опиати, еманципацията на дамите. Чрез кино лентата той също по този начин се пробва и да разграничи кои са истините и кои са легендите към размирния живот на Апостолоф.

За пръв път от няколко години на огромен екран ще бъде показан и " Стоичков " (15 август в " Дружба " ), филм за българския футболист от Борислав Колев. В документалната стратегия е и също рядко показваният и неведнъж награждаван " Георги и пеперудите " (2 август в парк " Младост " ), филм на Андрей Паунов от 2006 година, който споделя за напъните и отдадеността на психиатъра доктор Лулчев, шеф на " Дом за възрастни с умствена назадничавост " в село Подгумер. Също нееднократно отличаваният " Пощальонът " на Тонислав Христов ще напомни на 7 август в кв. " Хиподрума " политическите дрязги сред жителите на село Голям Дервент в навечерието на кметски избори и на фона на пика на бежанската рецесия.

В програмата за игрално кино са огромна част от сполучливите български или копродуцирани със страната филми през последните години като " Маймуна " (30 юли в кв. " Княжево " ) на Димитър Коцев-Шошо, " Урок " (на 14 август в кв. " Дружба " ), " Слава " и " Скок " (на 31 юли в кв. " Света Троица " ) на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, " Жажда " на Светла Цоцоркова (13 август в кв. " Надежда " ), " Каръци " на Ивайло Христов (16 август в кв. " Герена " ), " И след това светлина " (8 август в кв. " Изток " ) на Константин Божанов, " Подслон " (17 август в кв. " Люлин " ) на Драго Шолев. Заедно с " Безбог " режисьорката Ралица Петрова ще показа и рядко проявления късометражен By The Grace of God. Всички прожекции са с начален час 20:45 ч.

Цялата програмата и точните местоположения на прожекциите: blok-kino.com
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР