Илюстрация Кадър от испанската комедия Средиземноморска диета Увеличаване Кадър от

...
Илюстрация Кадър от испанската комедия Средиземноморска диета Увеличаване Кадър от
Коментари Харесай

Варна на нож и вилица

Илюстрация
Кадър от испанската комедия " Средиземноморска диета "

Увеличаване

Кадър от испанската комедия " Средиземноморска диета "

Смаляване
Още по тематиката
Загасете лампите

Магазини " На мрачно "
30 мар 2015 Първото издание на фестивала " Кино и храна " (29 август – 2 септември) във Варна споделя непосредствено каква е тематиката на неговата стратегия.

Той ще се организира пред Аквариума в града, а в границите на събитието публиката ще види известния индийски филм " Кутия за храна " (29 август), " На един черпак разстояние " с Хелън Мирън (30 август), " Като готвачите " (31 август), " Кухня: Последната борба " (1 септември), испанската комедия " Средиземноморска диета " (2 септември).

Кулинарната част включва представилите на разнообразни заведения в града, както и гостуващи готвачи като Адриана Гюзелева, също по този начин създател на блога In Food Veritas, Кристина Тужарова, която отвън готвенето е и създател на детски книжки на кулинарна тема, практикувалите на разнообразни места по света началник Станислав Кубарев, началник Васил Якимов и началник Калоян Колев, участничката в Masterchef Карина Попова. Паметта на готвача и странник Антъни Бурдейн, който умря на 8 юни, ще бъде почетена с показване на книгите му " A Cook`s Tour: Приключенията на готвача " и " Все още кърваво " на 31 август.

Освен върху кино и храна фестивалът поставя фокус и върху музиката: измежду изпълнителите, които ще свирят навън, са Миленита, Kopriva, известният повече като артист Филип Аврамов.

Акцентите и на фестивала събират в едно ползите на уредника Николай Тодоров, създател на съществуващата от средата на 90-те години марка " На мрачно ", и поредицата прожекции " Лятно кино в квартала ". Сегашният фестивал е надграждане над киноконцепцията от предходни години.

" Искаме да покажем, че кулинарията не е единствено изкуство, само че и може без проблем да се съчетава с други изкуства ", споделя Николай Тодоров, през годините привързан с голям брой културни събития във Варна. Фестивалът е резултат и от хипотетичния по-голям интерес към сходни начинания в града. " Като че ли за известно време Варна изоставаше от Пловдив и Бургас откъм забавни нови места и събития, само че през последната година, година и половина има оживление. "

Той се надява " Кино и храна " да прерасне в събитие, което се случва най-малко веднъж годишно.

Повече за програмата на kinoihrana.liatnokino.comВ края на август още един фестивал ще се организира във Варна. Този уикенд (25-26 август) Дворецът на културата и спорта ще одобри осмото издание на AniFest – събитие, отдадено на аниме културата, косплей, гейминг.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР