Илюстрация Кадър от Форман срещу Форман Увеличаване Кадър от Форман

...
Илюстрация Кадър от Форман срещу Форман Увеличаване Кадър от Форман
Коментари Харесай

На голям домашен екран

Илюстрация
Кадър от " Форман против Форман "

Увеличаване

Кадър от " Форман против Форман "

Смаляване
През последните години фестивалът за писмено кино Master of Art се наложи като едно от чаканите културни събития и макар изключителното състояние той ще се състои онлайн. Филмите от петото издание на фестивала, основан от журналиста и продуцент Найо Тицин, ще бъдат предавани по платформата за видеосъдържание neterra.tv на плануваните дни сред 9 и 30 април.

Програмата включва филм на Мария Николова за картината " Луцифер " на художника Франц декор Щук, едно от най-ценните творби на изкуството, изложени в България, " Векът на Солженицин ", който споделя за най-близките хора към съветския отстъпник, миналият през фестивала в Кан " Форман против Форман ", който поглежда към творчеството на починалия чешки режисьор през разказите на сина му Петр Форман.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

В селекцията са още филми за дизайнера Жан-Пол Готие, писателя Никос Казандзакис, режисьора Луис Бунюел, актрисата Роми Шнайдер, фотографката Дора Маар, художника Едвард Мунк, един от първите модерни актьори Марсел Дюшан.

" Дигитализацията " на програмата я прави доста налична - цената за гледането на всички филми е 10 лева Повече информация и лист с всички заглавия: masterofartfilmfestival.com.

Очаква се Master of Art въпреки всичко да се състои и онлайн. Програмата му ще обиколи софийските кина сред 1 и 24 септември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР