Илюстрация Кадър от филма на Милко Лазаров Увеличаване Кадър от

...
Илюстрация Кадър от филма на Милко Лазаров Увеличаване Кадър от
Коментари Харесай

Checked in Созопол

Илюстрация
Кадър от кино лентата на Милко Лазаров

Увеличаване

Кадър от кино лентата на Милко Лазаров

Смаляване
Още по тематиката
" Ага " взе огромната премия на филмовия фестивал в Сараево
от Дневник,17 авг 2018
Пенка Кунева, композитор: Емиграцията беше очевидният път за мен и поколението ми
от Дневник,1 май 2018
" Ага " покори " Берлинале "
от Дневник,24 фев 2018 И това лято фестивалът " Аполония " в Созопол ще събере най-актуалното в културния живот в България сред 31 август и 8 септември – както най-интересното от годината, по този начин и заглавия на книги и филми, за които ще чуваме по-често през есента.

Кинопрограмата стартира с " Ага " на Милко Лазаров (1 септември), който завоюва огромната премия на влиятелния фестивал в Сараево по-рано този месец. Това ще бъде едвам втората прожекция у нас на сниманата в Североизточен Сибир драма за изолирания живот на двойка възрастни инуити след премиерата й на " София филм фест " напролет. В програмата са още два рядко показвани кино лентата – боксьорската драма " Малко по-късно за шанс " и документалният " Това име го забравете ", отдаден на репресираната от комунизма режисьорка Юлия Огнянова.

Двойно присъединяване имат Явор Гърдев и Оля Стоянова. Гърдев ще показа двете си последни постановки - " Пияните " по Иван Вирипаев (3 септември) и " Чамкория " (1 септември) по едноименния разказ на Милен Русков. Стоянова взе участие с две разнообразни по формат пиеси - в театралната стратегия с " Цветът на дълбоките води " (7 септември) и с написаната за четене на маса " Страх за опитомяване " (5 септември).

Сред книгите, които ще бъдат показани за първи път пред аудитория, са сборникът " Зелените очи напразно " на Здравка Евтимова и " Гласът на тишината " на поета Иван Теофилов.

Нов албум ще показа Koka Mass Jazz, фънк планът на Константин Кацарски от Bluba Lu (5 септември), а неотдавна издалите нов миниалбум Jeremy? ще свирят на 3 септември. ФСБ, чийто някогашен басист Ивайло Крайчовски умря на 21 август, ще бъдат на сцената на Амфитеатър " Аполония " на 8 септември.

Със сборни изложения ще вземат участие художниците Греди Асса, Димо Колибаров, Ясен Гюзелев, Стоян Дечев.

Цялата стратегия е на apollonia.bg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР