Илюстрация Кадър от Devs Увеличаване Кадър от Devs Смаляване Тайна

...
Илюстрация Кадър от Devs Увеличаване Кадър от Devs Смаляване Тайна
Коментари Харесай

Голямото гледане

Илюстрация
Кадър от Devs

Увеличаване

Кадър от Devs

Смаляване
Тайна разработка (Devs)

Алекс Гарланд е създател на преиздавания четири пъти за една година разказ " Плажът ", по който режисьорът Дани Бойл направи екранизация с Леонардо ди Каприо в основната роля. Няколко години по-късно английският публицист изчезна от литературната сцена, с цел да се посвети на киното - написа сюжетите на " 28 дни по-късно ", " Никога не ме оставяй " по романа на Казуо Ишигуро и " Дред " по известния комикс. Дебютът му като режисьор беше " Ex Machina: Бог от машината ", последва и " Изтребление ". Сега Гарланд дебютира и на дребния екран със сериала Devs, на който е сценарист, продуцент и режисьор. С една дума - имаме всички учредения да имаме вяра, че продукцията ще е забавна.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Осемте серии наблюдават Лили Чан - млада компютърна инженерка, която работи в Силициевата котловина компания. След като нейният другар - чиновник в същата компания, изчезва, Лили стартира следствие.

Епизодите към този момент са качени в HBOGО.



Amazing Stories

През 1985 година Стивън Спилбърг сътвори фантастичния сериал антология Amazing Stories и предложения за режисьори на другите серии Клинт Истууд, Мартин Скорсезе, Бърт Рейнолдс, Боб Кларк и други Поредицата се разпростра в границите на две години и беше номинирана за 12 награди " Еми ", от които завоюва 5. Сега сериалът се завръща по поръчка на Apple TV+ с чисто нови пет епизода. Синопсисът гласи, че " посредством погледа на притежаващите най-голямо креативно въображение кинотворци, режисьори и сценаристи на нашето време всеки епизод на Amazing Stories ще води феновете в невероятни светове на чудеса, благоприятни условия и въображение " Спилбърг е изпълнителен продуцент, а шоуто е поверено на Еди Китсис и Адам Хороуиц ( " Изгубени ", " Имало едно време " и " Tron: Заветът " ).

Вече по Apple TV+

" Нула нула нула "

Паралелите с " Наркос " са неизбежни поради тематиката - международното разпространяване на кокаина, наркокартелите, ламтежът за пари. Но продукцията на европейските Canal+ и Sky Studios е сякаш е по-висока топка. Тя по книгата на журналиста Роберто Савиано (на български издадена от изд. " Ера " през 2014 г.), избрал за нейно заглавие термина " Нула нула нула ", означаващ кодово наименование на най-чистия кокаин на пазара.
Савиано става прочут с репортажния си разказ " Гомор: Лице в лице с камората " от 2006 година, разобличаващ тъмните покупко-продажби на неаполитанската мафия, поради който е наказан на гибел от камората. Той е подложен под денонощна защита повече от седем години - време, в което се сближава с полицейските чиновници и с помощта на тях съумява да събере информация за търговията на кокаин.

Със ZeroZeroZero Савиано прави надълбоко следствие за това по какъв начин белият прахуляк въвлича света в сивата стопанска система и постанова свои лични правила. За разлика от поредицата " Наркос " тук сюжетът се разпростира на три континента в шест страни. Мащабната продукция с интернационалните артисти и преплетени истории е под режисурата на италианеца Стефано Солима, прочут от тв акомодацията на " Гомор ", сериала Romanzo Criminale, както и на филмите " Субура " и " Сикарио 2: Солдадо ".

" Нула нула нула " е в HBO и HBGO

Илюстрация
Кадър Kingdom

Увеличаване

Кадър Kingdom

Смаляване

Kingdom 2

Ако ковид пандемията не ви е задоволителна, ето една по-екзотична - разрастваща се в Корея, в историческия интервал Чосон, или късния XVI век. Мистериозна чума се популяризира и трансформира инфектираните в чудовища. Наследникът на трона на царството, раздирано от корупция и апетит, е упрекнат в изменничество. Самоотвержено той потегля на рисково странствуване, с цел да се опита да избави народа си и да разбере от кое място идва мистериозната зараза. И там, по пътя, се натъква на същинско зло...

Южнокорейската историческа зомби поредност на режисьора Сон Хун Ким (A Hard Day, The Tunnel) и сценаристката Ън Хи Ким (Signal) се одобри доста добре от публиката и разумно - следва продължение в нови шест епизода. Макар и на моменти много кървава, ситуацията е красива и друга.

Kingdom Season 2 е в Netflix



Ozark 3

Мина повече от година, откогато видяхме за последно финансовия консултант Марти Бърд (Джейсън Бейтман) и неговото семейство. В третия сезон на сериала те не престават да се мъчат, въпреки към този момент да са притежатели на казино. Докато напрежението и бизнесът с пране на пари порастват, Марти и Уенди се борят за сигурността на фамилията си. Ситуациите към тях се оплитат от ден на ден и фамилията продължава да е все по този начин изложено на заплаха в компанията на огнестрелни оръжия и купища пачки.

Ozark 3 е в Netflix от 27 март

The English Game
Имате ли концепция по какъв начин е зародил най-популярният и обичан спорт в света - футболът? Този сериал от шест елементи дава отговор, като наблюдава историята и произхода на играта през 1800 година и демонстрира по какъв начин наподобяващият първоначално ръгби спорт престава да принадлежи на богатите и се уголемява като развлекателна активност за народа.

Лимитираният сериал от основателите на " Имението Даунтаун " споделя за Артър Кинард, известен като Лорд на футбола, и Фъргюс Сътър, считан за първия професионален футболист.

The English Game е в Netflix от 20 март

Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker

Тя е една от дамите, за които се счита, че са трансформирали света. Си Джей Уокър е афроамериканка, родена през 1867 година в Луизиана под името Сара Брийдлов, и е първото дете на плебеи, родено в независимост. Сирак, тя се омъжва рано и работи като прислужница и перачка. Поради проблеми със скалпа стартира да опитва с артикули в кухнята и за шанс се среща с жена, която й споделя най-важното за продуктите за грижа за коса по това време. От нея Уокър научава доста неща и последователно стартира своя линия от артикули за коса за тъмнокожи дами.

Биографичната поредност от четири елементи споделя нейния извънреден път - от нищо до независимите стъпки, които я вършат първата американка милионер в Съединени американски щати, наставник на дами, човеколюбец и преподавател. Главната роля се играе от носителката на " Оскар " Октавия Спенсър.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker е в Netflix от 20 март

The Letter for the King

Един сериал, който ще бъде забавен за почитателите на фентъзи продукциите, мечовете и магьосниците. Той е телевизионна акомодация на книгата със същото име на датската писателка и илюстраторка Тонке Драхт и споделя история от междинните епохи за един безсърдечен принц, който заплашва да хвърли света в мрак. Един млад рицар на име Тюри се впуска в епично премеждие, с цел да достави скрито писмо до краля, и по пътя ненадейно се оказва част от магическо знамение, говорещо за възхода на воин, който ще победи принца и ще донесе мир на всички. Това би бил той, в случай че оцелее по време на своето премеждие и по този начин се научи да бъде същински рицар и водач.

The Letter for the King е в Netflix от 20 март

Little Fires Everywhere

Рийз Уидърспун е все по-привлечена от дребния екран - тя освен прави брилянтни функции в сериалите Big Little Lies и The Morning Show, а в този момент и взе участие и продуцира новия минисериал на Hulu. В фамилната драма/трилър животът на две доста разнообразни дами се пресича, когато дъщерите им се сприятеляват. Уидърспун влиза в облика на Елена Ричардсън - видимо съвършената майка от богато предградие, а нейната екранна партньорка Кери Уошингтън - на енигматичната фотографка Миа Уорън, която бяга от нещо и живее с щерка си в колата. Елена предлага работа на Миа като домашна помощница в къщата си, което води до редица " дребни пожари " - откриване на секрети, изменничества, неистини и прочувствени детонации.

Little Fires Everywhere е основан на едноименния бестселър от Селест Инг, който визира класовите и расовите спорове в умерено и подредено градче. Напомня ни на " Отчаяни съпруги " и " Големите дребни неистини ", само че се надяваме да ги надгради, като сложи публично значими тематики и неуместни въпроси в американското общество.

Little Fires Everywhere е в Hulu



Още:

Unorthodox
Млада жена от ортодоксална еврейска общественост в Бруклин бяга от организиран брак и потегля към Берлин, с цел да стартира нов живот за себе си, само че предишното се пробва да я хване. Ще забележим разнообразни култури, забавни градски пейзажи, обичаи и прочувствени катаклизми.
В Netflix, 26 март

Agatha Christie`s The Pale Horse 1
Минисериал от две елементи е най-новата акомодация на романа на Агата Кристи от 1961 година Класическа детективска история - следствие на умиращата дама мис Дейвис, която в последната си изповед дава лист с имена и споделя секрети на свещеника.
Вече в Amazon Prime Video



Разкажи ми приказка 2
Втори сезон, в който някои от най-любимите приказки на света са превърнати в мрачни психически трилъри. Сред тях в този момент са включени " Красавицата и Звяра ", " Спящата хубавица " и " Пепеляшка ".
В HBO и HBGO

Dispatches from Elsewhere
Ако харесвате Sense8 и Dirk Gently`s holistic detective agency, този сериал също ще ви хареса. Историята се върти към четирима елементарни герои, които, чувствайки, че нещо в живота им липсва, се включват в една игра. Антиутопията е на AMC, която стои зад Breaking Bad, Mad Men и The Walking Dead.
AMC от 1 март

Смях през сълзи 2
Джим Кери е още веднъж на дребния екран в облика на Джеф - телевизионна икона и притежател на империя за милиарди. Но когато фамилията му стартира да се разпада, водещият на детски излъчвания не може да получи помощ от приказките, басните и куклите.
В HBO и HBGO

The Valhalla Murders
Скандинавска тъмна поредност, в която исландски детектив се сплотява с служител на реда от Норвегия, с цел да проверяват серия от убийства в мистериозната Исландия. За почитателите на " Мостът " или " В капан ".
В Netfix

Чудотворци 2
Стив Бушеми играе Господ в първия сезон на сериала, а в този момент той и неговите сътрудници от " Рай ООД " са спуснати в Средновековието, където се пробват да останат оптимисти макар времето, в което живеят - извънредно неравноправие в приходите, неприятно опазване на здравето и повсеместна некомпетентност.
В HBO и HBOGO

Star Trek: Picard
Феновете на сериалите и пълнометражните филми под иконичното име ще се зарадват да наподобяват чисто нови 10 епизода от именитата поредност. В края на XXIV век и 14 години след пенсионирането си от Starfleet Жан-Люк Пикар (сър Патрик Стюарт) живее спокоен живот на своето лозе " Шато Пикар ". Но е издирен от мистериозна млада жена, нуждаеща се от помощта му...
В CBS

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР