Илюстрация Изпепеляване Увеличаване Изпепеляване Смаляване + + + + +

...
Илюстрация Изпепеляване Увеличаване Изпепеляване Смаляване + + + + +
Коментари Харесай

Кино: "Изпепеляване"

Илюстрация
" Изпепеляване "

Увеличаване

" Изпепеляване "

Смаляване
+ + + + + от 5
Още от същото: " Паразит "
Всяка тайнственост е красива и плашеща, подобен е и елегантният екзистенциален трилър на Лий Чанг-Донг. Спечели без конкуренция фестивала " Синелибри " през есента, остана за прожекции в няколко арт кина, към този момент е в каталога на Netflix и е една от най-чаканите министър председатели там. Пример за калиграфски " постепенно " кино, в което забележимото и невидимото са равностойни. Класическата отпратка е " Приключението " на Антониони, литературните " татковци " са Фокнър ( " Горящите обори ", прев. Кръстан Дянков) и Мураками (разказът " Горящият хамбар " от сборника " Изчезването на слона ", изд. " Колибри ", 2018).

Литературата е тласъкът, филмовата обработка е разширяваща и със лично качество. Образите трансформират концепциите в усеща по правилото на музиката. В " Паразит " метафорите бяха хвърлени в лицето, тук ветеранът Чанг-Донг ( " Сребърен лъв " във Венеция за " Оазис ", 2003) разчита на недоизказаност и двойно дъно в другояче реалистичните подиуми.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Момче от провинцията, зачатъчен публицист, разнася артикули по пазарите на огромния град. Среща момиче, което учи пантомима и мечтае за необитаем залез, " толкоз хубав, че да ти се желае да изчезнеш с него ". Стават интимни, тя отпътува след фантазията си, оставя го да се грижи за незабележим котарак. Момичето се връща от Африка с мъж с порше, който е всичко, което момчето не е - от Джей Гетсби до Патрик Бейтман от " Американски психар ". Мъжът има необичайно занимание

Светът е от 2018 - с Тръмп в тв приемниците, безработицата на младите в Корея, севернокорейската агитация от високоговорителите оттатък планините, стигаща до граничната плантация с обор и крава - само че моралните въпроси, копнежът и ревността, опасността виновността и прошката да са в ръцете на един човек, са безконечните. В една от най-красивите подиуми в актуалното кино едно полуголо момиче танцува против залеза с тромпета на Майлс Дейвис. Към паралелното си битие (по Мураками), надалеч от земната свирепост (по Фокнър).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР