Илюстрация Инсталацията My Bed на Трейси Емин Увеличаване Инсталацията My

...
Илюстрация Инсталацията My Bed на Трейси Емин Увеличаване Инсталацията My
Коментари Харесай

Дневник на една карантина

Илюстрация
Инсталацията My Bed на Трейси Емин

Увеличаване

Инсталацията My Bed на Трейси Емин

[Tate Galleries] Смаляване
" Ще изляза от моята ужасна дребна дупка, този гроб, в който бях заклещена прекомерно дълго, и ще се насочва към слънцето. Ще чувствам топлота и сигурност, и доброта, и всичко, което съм мечтала да изпитам. И ще бъда обичана от вас ", гласи част от текста, който известната английска артистка Трейси Емин разгласява на 26 март в инстаграм профила на лондонската изложба White Cube. Краткото видео в поста тя снима легнала във ваната си, на чийто борд е сложена закуската й.

В продължение на седмица Емин споделяше своя " дневник от облици и мисли, отразяващи актуалната обстановка ", както изясняват от галерията. От White Cube споделиха за " Капитал ", че въодушевената от международната пандемия самодейност ще продължи и с други актьори, които " завладяват " техния профил за седмица. Сред тях са Антъни Гормли (4 - 11 април), Сара Морис (13 - 19 април), Ракив Шоу (22 - 28 април), Парк Сио-Боу (10 - 16 май).

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На третия ден Трейси Емин показа, че се усеща ядосана и че " през днешния ден нещо не е наред с мен ". На идващия качва видео с картина, върху която работи от шест месеца и към момента не е приключила. На ден шести в 4.55 часа тя демонстрира вътрешността на своето студио, в това число и дребния диван, " на който дремя, в случай че въобще дремя ". В същото време на персоналния си профил Трейси (traceyeminstudio) има единствено два поста.

My Bed (1998) - неоправено легло с разхвърляни персонални движимости, измежду които мръсни чаршафи, фасове, празна бутилка, долни дрехи и презервативи, и до през днешния ден остава най-известната творба на 57-годишната Трейси Емин. През 2014 година инсталацията е купена на търг от немски колекционер за 3.5 милиона евро. Емин остава вярна на мощно въодушевеното от персоналните й прекарвания изкуство.

Изложбата на артистката на Фестивала в Единбург, планувана за август тази година, е отсрочена за май 2021 година, а друга галерия в Южна Франция - за юли следващата година. Голямата галерия The Loneliness of the Soul трябваше да открие музея " Мунк " в Осло тази пролет. В нея творчеството на Трейси Емин поддържа връзка с това на известния норвежки актьор Едвард Мунк, от който тя се въодушевява още от началото на кариерата си и с който споделя интереса към сложността на човешката душeвност. Емин получава цялостен достъп до архивите на Мунк. Тя завоюва и състезанието за статуя пред музея със своята седемметрова фигура The Mother. Откриването на самия музей беше отсрочено за есента поради довършителни строителни работи. В същото време съорганизаторите от Royal Academy of Arts в Лондон възнамеряваха да покажат изложбата от 15 ноември 2020 до 28 февруари 2021 година и за момента тя остава в календара.

През последните две години интернационалната жп гара St Pancras в Лондон демонстрира една от най-големите произведения на Трейси Емин, двадесетметровата ръчно написана и направена от неонови светлини фраза I Want My Time With You. " Ако още не сте я видели онлайн, заповядайте. Получава се чудесна фотография за инстаграм ", споделят от ръководството на гарата. Поканата, несъмнено, е отправена много преди повсеместните свързани с световната пандемия ограничавания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР