Илюстрация Грешното възпитание на Камерън Пост Увеличаване Грешното възпитание на

...
Илюстрация Грешното възпитание на Камерън Пост Увеличаване Грешното възпитание на
Коментари Харесай

От Аляска до Хаити, през тъмната страна на Америка

Илюстрация
" Грешното образование на Камерън Пост "

Увеличаване

" Грешното образование на Камерън Пост "

Смаляване
Деветото издание на фестивала So Independent още веднъж ще ни разреши малко, само че стремително наваксване с част от международното без значение кино сега и среща с тематики и проблеми, които рядко са обект на полемики у нас.

Документалният " Маккуин " е надникване освен в динамичния професионален и персонален живот на стилния дизайнер Алекзандър Маккуин (1969-2010), само че и ще опише повече за първите му креативен стъпки. Филмът ще открие So Independent в " Люмиер " на 26 октомври.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Трилърът " Гняв " е опция за рядка среща със актуалното кино на Полша, а " Кръстопът " ни води по-далеч - Хаити и рисковата атмосфера на столицата Порт-о-пренс през нощта. И двата кино лентата ще бъдат прожектирани на 27 октомври в " Кино Култура ".

Сред най-очакваните заглавия е и " Милост " с Дейвид Тюлис, Рейчъл Уайз и Колин Фърт. Режисьор на историята за моряк, който подхваща околосветско странствуване, е Джеймс Марш, основател на биографичния филм за Стивън Хокинг " Теорията на всичко ". На непознати местоположения ще ни заведе и исландският " Аляска " . Направилият премиера в Кан филм е режисьорският дебют на познатия повече като музикант бразилец Джо Пенна, с присъединяване на известния датски артист Мадс Микелсен.

За първи път от известно време ще забележим Чарлийз Терон в по едно и също време основна и трагична роля: в новия филм на Джейсън Рейтмън " Тъли " (3 ноември в Културен център G8) тя играе жена, бременна с непланирано трето дете, до момента в който се пробва да балансира така и така комплицирания си семееен живот.



Темата за религиозните центрове в Съединени американски щати, които дават обещание на родителите да " излекуват " техните деца от хомосексуалността им и да ги " трансфорат " още веднъж в хетеросексуални, завоюва доста по-голяма видимост през 2018 година - в последно време около Boy Erased, екранизацията на мемоарната книга на живелия няколко години в България Гарард Конли.

Сред заглавията, които засягат този проблем, е и " Грешното образование на Камерън Пост " , втори филм за американско-иранската режисьорка Дезире Ахкаван и един от акцентите на So Independent. В основната роля е Клоуи Грейс Мориц, позната от " Тъмни сенки " на Тим Бъртън, " Облаците на Силс Мария ", фантастичния екшън Kick-Ass и скоро в кината с римейка на хоръра Suspiria. В началото на годината драмата завоюва огромната премия на " Сънданс ", най-влиятелният фестивал за без значение кино. " Грешното образование на Камерън Пост " ще закрие фестивала на 3 ноември в кино " Люмиер ".

Илюстрация
" Фантастична жена "

Увеличаване

" Фантастична жена "

Смаляване

ЛГТБ тематиката участва в програмата и посредством чилийския " Фантастична жена " (28 октомври в " Одеон " ), който споделя за историята за трансполова жена в Сантяго, която би трябвало да се изправи пред лавината от компликации след гибелта на приятеля си.

Цялата стратегия на So Independent е онлайн на soindependentfilmfest.com.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР