Илюстрация Греди Асса Увеличаване Греди Асса Смаляване 31.09 – 8.09Аполония.

...
Илюстрация Греди Асса Увеличаване Греди Асса Смаляване 31.09 – 8.09Аполония.
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Греди Асса

Увеличаване

Греди Асса

Смаляване
31.09 – 8.09
Аполония. Графичният дизайнер, плакатист и аниматор Теодор Ушев и режисьорът Владимир Люцканов, писателят Георги Господинов и художникът Греди Асса ще приказват за своите желания, труд и самопризнание като част от програмата " Цената на триумфа " на тазгодишната " Аполония ". Сред останалите посетители на 34-ото издание на Празниците на изкуствата са музикантите Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, Стенли, актьорите Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова. Закриването на фестивала е с концерт на ФСБ, които означават 40 години от основаването си. В Созопол. Цялата стратегия с всички участници и информация за билети на www.apollonia.bg

31.08 – 2.09
100% айляк. Поляната и горичката в подножието на Младежкия рид в Пловдив се разтрисат за четвърти път под звуците на осъществяванията на български музиканти и диджеи. И тази година " Shake That Хълм " се организира в границите на три дни и събира съвсем 30 обичани на младите актьори, част от които са Миленита, Ogi 23, Dicho and the Band, Боро Първи, Wosh MC, Жлъч/Григовор/Гена, Plastic Bo., Bobo & the Gang. В Пловдив, вход свободен.

Илюстрация
Gravity Co.

Увеличаване

Gravity Co.

Смаляване

31.09
В петък в Пловдив на обща сцена се събират и три от най-хубавите български групи - " Остава ", Gravity Co. и Jeremy. В Летен спектакъл " Бунарджика ", отваряне на вратите в 19.00 ч., старт: 19.30 ч., Билети от мрежата на Eventim – 20 лева и 25 лева на самата дата и на място.

31.09
Видео пред музея. В последната петъчна вечер от месеца " Софийски боеприпас – Музей за модерно изкуство " предлага още веднъж кино навън и галерия в една и съща вечер. Селекцията от филми включва видеодокументация на пърформанси на Аделина Попнеделева, Боряна Росса, Rassim®, интерактивен мултимедиен диск на Любен Костов (Любен Фързулев), цифрови визуализации на Сашо Стоицов и филм за Станислав Памукчиев. 20.00 – 20.30 ч. галерия и среща с участниците в нея, филми: 20.30 – 22.00 ч.

от 1.09
О, да. Художничката Ода Жон, която е родена през 1979 година в София, само че живее и работи в Париж от 2008 година, е била част от класа на проф. Йорг Имендорф в художествената академия в Дюселдорф и е притежател на огромната премия за живопис на фондация " Пиер Карден ".
Първата й ретроспектива в България се " открива " с пътуващата скулптура " Прегръдката ", която ще бъде изложена на пет особено подбрани от авторката места в страната измежду естествения фон на природата. Вдъхновената от " Пиета " статуя ще дебаркира първо в морското село Варвара, а в края на декември ще бъде в двореца " Враня ". Всяка от петте местоположения ще се оповестява в обществените мрежи и ще бъде настояща в границите на 3-4 седмици.

до 2.09
" Кино и храна ". Кулинарен арт фестивал, в който ще се включат шеф-инструктори от Института за кулинарни изкуства към Висшето учебно заведение по мениджмънт във Варна и известни кулинарни блогъри и създатели на книги за здравословно хранене. Музиката е от артиста Филип Аврамов и групата му " Джинджифил ", P.I.F., Миленита, Del Padre. Всяка фестивална вечер ще приключва с кулинарен филм, прожектиран на огромен екран. Разбира се, ще има и доста храна – в Street Food Market ще готвят над 10 готвачи от най-популярните заведения във Варна. Пред Аквариума, вход свободен, 11.00 до 23.00 ч. Цялата стратегия е на https://kinoihrana.liatnokino.com

1.09
Островът и другари. Остров Св. Анастасия става хазаин на мини музикален фестивал, включващ осъществяванията на Banda Del Padre – група, смесваща разнообразни музикални култури с нов прочит, chill сесии на Деси Андонова от Phuture Shock и диджей сетовете на Vagabond. Ще има храна (морски ястия в бистро " 100 години обратно " ), чайове с билки (от " Лекарна " ) и напитки (в " Бара против фара " ). Билети: 50 лева на човек с отстъпка при повече хора. В 17.00 ч. тръгване с транспортен съд от Морска гара - Бургас, в 23.00 ч. корабите отплават назад.

2.09
(Не) гледай. Прожекция на кино лентата " Не ме докосвай " на румънската режисьорка Адина Пинтилие в границите на интернационалния кинофестивал " Любовта е полуда ". На границата сред документалното и игралното кино, това провокиращо фена с крайните си послания и подиуми заглавие беше отличено със " Златна мечка " и премия за дебют от кинофестивала в Берлин. Във Варна, ФКЦ, Зала " Европа ", от 20.00 ч. Билети: 6/8 лева

Илюстрация
Кадър от " Не ме докосвай "

Увеличаване

Кадър от " Не ме докосвай "

Смаляване

3 и 4.09
Варненският цирк става сцена освен за осъществяванията на дресирани животни, само че и сцена за оперни осъществявания. В плана " Операта в цирка " гостува " Палячи " от Руджеро Леонкавало, взаимна продукция на Старозагорската опера с Академичен цирк " Балкански ". Шапитото на цирка се намира на бул. " Цар Освободител " до бензинонстанция " Кава нефт ", от 19.00 ч.

3.09
Uprooting Stress With Psychedelics. Стрес? Тревожност? Депресия? Конвенционалните медикаменти и лечения са ясни, само че се оказва, че има и други решения за лекуване на тези разстройства. Години наред учените изследват нови подходи посредством психеделични медикаменти с субстанции като LSD, DMT, MDMA. Лекторите – учените от университета в Пенсилвания Грег Дън и Крис Морган, ще прегледат досегашната им приложимост и въздействието, което те имат върху културите, които са ги употребявали. Събитието ще се организира на британски език. В клуб " Терминал 1 ", от 20.00 ч., вход свободен.

4.09
Кино в парка. Филмът " Манифест " на Юлиан Розефелд с присъединяване на Кейт Бланшет, който ще бъде по кината в края на септември, е част от програмата на тазгодишното събитие " Кино в парка ", провеждащо се в една от най-красивите софийски местоположения – парка на Военната академия. Останалите пет заглавия също са отлични - " Квадратът ", " Проектът " Флорида ", " Другият ухажор ", " Потапяне " ). Всяка вечер от 20.30 ч. Билети: 8 лева (при предварителна продажба или при пакет " Трима на кино " ) и 10 лева на място.

4.09
Близо 400 истински илюстрации от едно от най-ценните орнитоложки издания – " Науман, Естествена история на птиците на Централна Европа ", ще бъдат показани за първи път в София. Според уредниците й изложбата " Птиците в изкуството и цар Фердинанд I " е скъпата сбирка, която досега не е била обект на изследване и не е показвана пред аудитория, считана за изгубена или унищожена по време на войните, само че в реалност съхранена в България. В Регионален исторически музей.

4 – 14.09
Леснотия и шикалкавене. Красимир Добрев и Красимир Карабаджаков, част от 90-арската група " Диско’95 ", и Свилен Стефанов от столичната група XXL събират текстове, снимка и живопис в своя обща галерия. Наречена " Ленива проходимост ", тя показва общото удивление и неспокойствие на създателите от всеобщата наклонност за прерисуването и надрисуването на фотообрази в живописта. В изложба One Gallery Monev.

До 31.08
Лего строители. Последен уикенд от " Лего ревюто " с над 151 хиляди блокчета LEGO на едно място. Малките и порасналите деца ще могат да строят каквото им хрумне в особено пригодените за тази цел работилнички. В Sofia Ring Mall, равнище +1, от 11.00 и 18.00 ч.

Домашно кино:

Как стават номерата
Смях и опити в новата телевизионна поредност, събираща група откриватели и комици. Заедно те ще раздробят най-обсъжданите, а нерядко и най-смешните видеа на тематика " Как се прави... ", с цел да показват науката зад триковете посредством действителни демонстрации. От барбекю, което се пали с Dorito, до електрическа острилка за моливи и дрон, който разхожда куче, и закуска за кола с дистанционно управление – всеки епизод демонстрира клипове, свързани с обща тематика, и кулминира в гранд край с " героичен номер ". Премиера по Viasat Explore, 3 септември от 20:30 ч.

Зелените герои на Джеки Чан
Aктьорът Джеки Чан и софтуерният иноватор и откривател на National Geographic Артър Хуанг изобретяват първата по рода си напълно мобилна машина за преработване на пластмаса – The Trashpresso. Как ще протекат тестванията на един от най-трудните терени в света – Тибетското плато, гледайте в едночасовия документален филм. Премиера по National Geographic, 1 септември от 19:00 ч.

Поредният бежанец
Един от най-популярните стендъп комици във Англия – Ромеш Ранганатан, емигрира в Лос Анджелис, Съединени американски щати, където ще се грижи за цялото си семейство – брачна половинка, три деца, майка му от Шри Ланка и екстравагантен чичо. Комедийна полудокументална поредност наблюдава неговия старт от нулата, приключенията и провокациите му. Премиера по HBO 2, 2 септември от 13:00 ч., HBO 3, 5 септември от 13:05 ч.

Ozark II
Втори сезон на трагичния сериал, в който неволите на фамилията на Марти Бирд (Джейсън Бейтман), опитващо се да изплува незасегнато през рисковите и мътните води на наркокартелите, не престават. Тук залозите обаче са още по-големи. Премиера по Netflix, 31 август
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР