Илюстрация Фалитът на най-големия производител на играчки в САЩ -

...
Илюстрация Фалитът на най-големия производител на играчки в САЩ -
Коментари Харесай

Производителят на играчки Hasbro се опитва да купи Mattel

Илюстрация
Фалитът на най-големия производител на играчки в Съединени американски щати - Toys R Us, през септември тази година ясно акцентира усложненията в сектора.

Увеличаване

Фалитът на най-големия производител на играчки в Съединени американски щати - Toys R Us, през септември тази година ясно акцентира усложненията в сектора.

[Reuters] Смаляване
Още по тематиката
Toys `R` Us изиска правосъдна отбрана от кредитори

Финансовите резултати на търговеца на играчки не престават да се утежняват
19 сеп 2017
Производителите на играчки изпращат мощна 2016 година

Приходите им нарастват, като коледните празници се чака да покачат продажбите още повече
19 дек 2016 Пазарната оценка на Hasbro е 11 милиарда $, а на Mattel - 4.8 милиарда Един от най-големите американски производители на играчки - Hasbro, още веднъж се пробва да купи съперника си Mattel, оповестява Reuters. Ако се стигне до договорка, тя ще сложи основата на нова компания с голям капацитет и благоприятни условия. Крайната цел на сливането ще бъде повишение на конкурентоспособността на фирмите и обезпечаване на устойчивото им развиване в бранш, който не се отличава с положителни финансови резултати.

Сливането

Фалитът на най-големия производител на играчки в Съединени американски щати - Toys R Us, през септември тази година ясно акцентира усложненията в сектора, забележителната конкуренция в онлайн продажбите и цялостното преориентиране от обичайни играчки към електроника. Според Ерик Гордън, професор към университета в Мичиган Ross School of Business, и двете компании ще се облагодетелстват от евентуално обединение. Въпреки това обаче към този момент към момента не е известно дали може да се чака позитивно развиване, защото и двете компании са се въздържали от коментар. Подобни договаряния не се водят за пръв път, като такива е имало през 1996 и 2015 година

Към момента пазарната стойност на Hasbro е 11 милиарда $ след 18- процентно нарастване на акциите на компанията за 2017 година По това отношение, Mattel означи спад от 47% на годишна база и в този момент се прави оценка на едвам 4.8 милиарда $. В допълнение понижение се следи и измежду продажбите, а в деня на освобождението на изпълнителния шеф Марго Джорджадис скъпите бумаги на Mattel доближиха най-ниското си равнище от 2009 година насам.

В тази светлина Гордън разяснява, че без значение от евентуалните положителни резултати от сливането има възможност акционерите на Mattel да се разгласят срещу договорката. Последното се дължи на ниската оценка, която компанията получава сега поради ниската цена на акциите си.

Желание за развиване

Интересът на Hasbro към Mattel не е казус, като първата интензивно се пробва да си обезпечи нови доходи посредством закупуване на компании и от други браншове. За съпоставяне - единствено за последните три години производителят на играчки излезе с предложения към филмовите студиа Lionsgate и Dreamworks, в опит да обвърже играчките си със сполучливи кино продукции, които обаче не се увенчаха с триумф.

По информация на Independent договарянията с Dreamworks от 2014 година са показателни за желанието на Hasbro да излезе от нишата си и да се трансформира в водач в развлекателния бизнес. Преди пропадането на въпросното придобиване компанията се стреми да реализира триумфа на датския съперник Lego Group, която направи пробив със взаимния си план с Warner Bros - The Lego Movie.
От своя страна договарянията с Lionsgate от тази година отразяват погледа на Hasbro към Холивуд и ресурсите зад продукциите му.

Опитите на Hasbro да се развива в развлекателния бизнес не се лимитират само до последните договаряния. Компанията ръководи Hasbro Studios, което продуцира излъчвания от вида на сериала Stretch Armstrong and The Flex Fighters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР