Илюстрация Екипажът на Аполо 11 - Нийл Армстронг, Майкъл Колинс

...
Илюстрация Екипажът на Аполо 11 - Нийл Армстронг, Майкъл Колинс
Коментари Харесай

Снимка на деня

Илюстрация
Екипажът на Аполо 11 - Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин

Увеличаване

Екипажът на Аполо 11 - Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин

Смаляване
След 500 години първото кацане на Луната най-вероятно ще се счита за най-великото достижение на 20-и век. За множеството хора това достижение се лимитира със самия запис на Нийл Армстронг и Бъз Олдрин незабавно след кацането. Реалистично видяно, кацането на Луната е резултат от десетилетие невероятни старания и политически обрати. А и несъмнено не сте чували, че два дни преди излитането на " Аполо 11 " руснаците вършат обезверен опит да приземят задача без екипаж на лунната повърхнина.

Какво не знаехте за " Аполо 11 ", може да видите в текста на Smithsonian magazine, който публикувахме преди време в рубриката ни 4+1.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Как завърши борбата за Луната сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики преди 40 години, вижте в текста от архива " В сянката на Аполо ".

Припомняме и фотогалерията с архивни фрагменти от задачата на " Аполо " 11 и първите стъпки на Нийл Армстронг на лунната повърхнина:

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР