Илюстрация БулфотоНай-педантични очаквано се оказаха водачите в ГерманияМного водачи в

...
Илюстрация БулфотоНай-педантични очаквано се оказаха водачите в ГерманияМного водачи в
Коментари Харесай

Французите първи, ние след тях... шофираме с кофти гуми


Илюстрация Булфото

Най-педантични предстоящо се оказаха водачите в Германия

Много водачи в Европа карат с несъответствуващи гуми, демонстрира ново проучване, осъществено по поръчка на Nokian Tyres.

Най-големите прегрешители са във Франция, където цели 44% са склонни да карат с " неверни " съгласно сезона гуми – цели 44%. За жал, България се подрежда на второ място по този индикатор – всеки трети земляк, или 34%, са склонни да карат с летни гуми през зимата или противоположното.

Най-педантични в това отношение се оказват немските водачи – единствено 23% от тях признават, че карат с несъответствуващи за сезона гуми. В останалите страни от допитването – Румъния, Италия, Чехия и Полша, стойностите са сред 23 и 44 %.

На въпрос какви гуми най-често употребяват – сезонни (летни или зимни) или всесезонни, отговорите варират по отношение на страната. Според проучването, във Франция и Италия широкопопулярни са всесезонните, до момента в който в останалите страни водачите държат на обособен комплект летни и зимни.

В България цели 91% считат, че би трябвало да сменят комплектите сезонно и едвам 9% разчитат на всесезонни.

Когато избират гуми, множеството интервюирани показват, че най-важно е качеството, по-късно цената и на последно място дали моделът е екологичен и щадящ природата. По този индикатор водачите в Централна Европа са единомислещи и гледат качеството на първо място – едвам ¼ от хората гледат първо цената.

Изненадващо, само че българите са с най-нисък % в това отношение от всички интервюирани – едвам за 23% най-важна е цената. Оказва се, че българинът има и най-екологичното мислене – цели 13% се интересуват какъв брой щадящ природата е съответният модел гуми.

В последните години от ден на ден водачи осъзнават, че в дълготраен проект премиум гумите се изплащат и в края на виталния си цикъл се оказват по-евтини и по-безопасни от евтините.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР