илюстрация БулфотоМасирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари към

...
илюстрация БулфотоМасирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари към
Коментари Харесай

Масирани проверки за сеч във Варна, Добрич, Търговище и Шумен, конфискувани са 10 каруци

илюстрация Булфото

Масирани инспекции за противозаконна сеч правят горските стражари към Североизточно държавно дружество. В резултат от систематичния обход и повишения надзор през миналата седмица са формирани 26 акта и 9 констативни протокола, като са арестувани общо 14,78 куб. м дървесина, 10 каруци, автомобил, моторен трион и други принадлежности за дърводобив.

На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП в интервала от 22 до 29 януари са осъществени 783 инспекции. При акциите в обсега на ДГС „ Варна ” горските стражари са конфискували 3,2 куб. м нелегално добити дърва за огрев, две каруци и автомобил. На нарушителите са формирани 4 акта и 4 констативни протокола. 8 акта и 2 констативни протокола са формирани за противозаконната сеч на 5 куб. м дърва за огрев в горите на ДЛС „ Черни Лом ”. Служителите на стопанството са задържали три каруци.
Три каруци са иззети и на територията на ДГС „ Търговище ”, където горските стражари са съставили 6 акта за нерегламентиран рандеман на 2 куб. м обла дървесина и 0,5 куб. м дърва за огрев. 4 акта са формирани от горските стражари към ДЛС „ Паламара ”, които припроверките на обекти за рандеман на дървесина и на коли са конфискували 2,78 куб. м дърва за огрев и моторен трион.
За противозаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев в ДЛС „ Балчик ” са формирани 2 акта. Задържани са каруца и принадлежности за дърводобив. Служителите на ДГС „ Смядово ” са предотвратили нерегламентиран рандеман на дървесина. Два акта са формирани на нарушителите, от които са иззети каруца и 0,3 куб. м дърва за огрев. Констативни протоколи са формирани при инспекции и в горските стопанства на Шумен, Омуртаг и Суворово.
Близо 2500 инспекции са осъществени от началото на януари. През първия месец на годината са формирани 90 акта по Закона за горите, сочат данните на СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР