илюстрация БулфотоАвтомобил, пет каруци и 13,05 куб. м незаконно добита

...
илюстрация БулфотоАвтомобил, пет каруци и 13,05 куб. м незаконно добита
Коментари Харесай

Горски стражари конфискуваха две каруци и автомобил с незаконна дървесина в Шерба

илюстрация Булфото

Автомобил, пет каруци и 13,05 куб. м нелегално добита дървесина са арестувани през миналата седмица при инспекции на горските стражари към Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

За откритите нарушавания са формирани 17 акта и 8 констативни протокола по Закона за горите. Системните инспекции в обсега на СИДП не престават, като в интервала от 23 до 30 октомври те са общо 632. 181 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 188 – на транспортни средства, 224 – на ловци, а 39 – на физически лица.

При обход на територията на ДЛС „ Шерба ” е открита противозаконната сеч на 1 куб. м обла дървесина и 8 куб. м дърва за огрев. От нарушителите са иззети автомобил и две каруци. Съставени са шест акта и три констативни протокола по Закона за горите.

Две каруци са арестувани и при инспекции на чиновниците на ДГС „ Нови Пазар ”. За противозаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев горските стражари са съставили четири акта и два констативни протокола.

Каруца с 0,05 куб. м нелегално добити дърва за огрев е иззета от чиновниците на ДГС „ Суворово ”. През миналата седмица те са съставили два акта и един констативен протокол.

Два акта регистрират и горските стражари към ДЛС „ Черни Лом ”. Те са задържали 2 куб. М дървесина, която е добита нелегално. При инспекции в обсега на ДГС „ Омуртаг ” са формирани два акта, а в ДГС „ Шумен ” – един акт и два констативни протокола по Закона за горите, сочат още данните на СИДП.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР