> Илюстрация болен от морбили, е изписан днес в добро

...
> Илюстрация болен от морбили, е изписан днес в добро
Коментари Харесай

Младият варненец, болен от морбили, контактувал с безброй туристи на летището

 > Илюстрация болен от морбили, е изписан през днешния ден в положително общо положение от инфекциозна клиника във Варна, заяви за Varna24.bg доктор Янка Драганова, директорът на дирекция " Надзор на заразните заболявания " в РЗИ Варна. 

Той е на 29 години и е чиновник " регистрация на багаж " на летището във Варна, където е контактувал с безчет туристи. Затова няма по какъв начин да бъдат обхванати всички контакти лица на младия мъж, който не е бил ваксиниран против морбили. 

Очевидно е, че болестта е пристигнала от приходящо лице, което няма по какъв начин да бъде открито, защото служителят не е пътувал отвън Варна и отвън страната, добави доктор Драганова. 

Издирени и открити са всички непрекъснати контактни лица на болният, като сътрудници, съседи и другари, както и персоналният му доктор, с който той е контактувал. 

Младият мъж е имал и други съпътстващи болести, преди да се болести с морбили и сега продължава домашното си лекуване по отношение на тези болести, които нямат касателство към морбилито, разяснява още доктор Драганова.

Тя изрази вярата си, че няма да тръгне болест в морската столица, поради неустановения брой туристи, с които пациента е контактувал. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР