ilrestodelcarlino.it Прокуратурата в италианския град Болоня разследва смъртта на малко момченце

...
ilrestodelcarlino.it
Прокуратурата в италианския град Болоня разследва смъртта на малко момченце
Коментари Харесай

В Италия започна разследване заради смъртта на две годишно българче

 ilrestodelcarlino.it Прокуратурата в италианския град Болоня проверява гибелта на малко момченце от България, което е издъхнало в една от лечебните заведения в града, откакто е било превозено от лечебно заведение в Чезена, оповестява Dir.bg

Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност от незнаен причинител.

Родителите на дребния Диего Георгиев, който на 24 юли трябвало да навърши 2 години, са подали тъжби в службата на карабинерите и в прокуратурата. 

Трагедията за младото българско семейство, което живее в 10-хилядното градче Гамбетола в провинция Форли-Чезена, стартира на 14 юни. Тогава момченцето вдигнало температура.

На 16 юни родителите - 35-годишният Ангел и 31-годишната Ваня завели детето при педиатър, тъй като се появила и тресчица и Диего почнал да трепери. Лекарят разкрил налепи и изписал " Нурофен ". Състоянието на момченцето обаче траяло да се утежнява, Диего почнал да повръща и родителите го завели в болница " Буфалини " в Чезена. Въпреки включването на системи, момченцето траяло да повръща, а температурата му се покачила над 39 градуса.

В 2 часа след среднощ на 18 юни шефът на педиатрията в " Буфалини " уведомил Ангел и Ваня, че се постанова в 8 часа сутринта детето им да бъде преведено в болница " Сант Орсола " в Болоня, защото след поредност от съвещания медиците са се усъмнили, че има сърдечни увреждания.

В 11 часа обаче момченцето към момента било в лечебното заведение в Чезена. Едва половин час по-късно колата за спешна помощ с дребния пациент потегля към Болоня. Когато идват в болничното заведение там, лекарите декларират на родителите, че положението на Диего е сериозно и би трябвало да бъде подложен на сърдечна интервенция. 

Детето обаче по този начин и не дочаква хирургическата намеса, планувана за същата вечер и умира в 19.30 часа на 18 юни в болница " Сант Орсола ". 

" В Болоня ни споделиха, че в случай че Диего беше дошъл по-скоро, че в случай че те разполагаха с повече време, е можело да го спасят. Искаме да разберем от какво умря синът ни. В болницаа на Чезена лекарите се лутаха, а също така, за какво не го водиха незабавно в болничното заведение на Болоня? За небрежност ли става дума? Ако не се беше развило всичко по този метод, Диего можеше ли още да е жив? ", пита майката Ваня.

По искане на родителите е разпоредена нова, самостоятелна аутопсия, която да обясни аргументите за гибелта на Диего. Експертизата ще бъде направена в Института по правосъдна медицина в Болоня и на нея ще участва с изключение на натоварения със задачата правосъден доктор, и още един доктор от страна на родителите.

Иззети за потребностите на следствието са и всички медицински документи от престоя на детето в лечебните заведения в Чезена и Болоня.

Прокуратурата разполага с 60 дни, за да приключи следствието за гибелта на момченцето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР