Илон Мъск заяви, че неговият стартъп Neuralink е инсталирал мозъчен

...
Илон Мъск заяви, че неговият стартъп Neuralink е инсталирал мозъчен
Коментари Харесай

Мъск се похвали: Чипирахме първия човек

Илон Мъск съобщи, че неговият стартъп Neuralink е конфигурирал мозъчен имплант на първия си пациент с " обещаващи " първични резултати.

Невротехнологичната компания, съоснована от Мъск през 2016 година, има за цел да построи директни информационни канали сред мозъка и компютрите, съобщи БГНЕС.

Амбицията е да се покачат човешките качества, да се лекуват неврологични болести като АЛС или Паркинсон и може би един ден да се реализира симбиоза сред хората и изкуствения разсъдък.

" Първият човек получи имплант от Neuralink през вчерашния ден и се възвръща добре ", съобщи Мъск в обява в X.

" Първоначалните резултати демонстрират обещаващо засичане на невронни шипове ", добави той.

Миналата година стартъпът съобщи, че е получил утвърждение от американските регулаторни органи да тества мозъчните си импланти при хора.

Технологията на Neuralink ще работи главно посредством имплант, наименуван " Link " - устройство с размер на пет монети, което се слага в човешкия мозък посредством инвазивна интервенция.

Според компанията за данни Pitchbook през предходната година основаната в Калифорния Neuralink е имала повече от 400 чиновници и е набрала минимум 363 млн. $.

Мъск надали е самичък в опитите си да реализира прогрес в региона, която публично е известна като проучване на интерфейса мозък-машина или мозък-компютър. За разлика от Link на Neuralink версията на импланта не изисква разсичане на черепа, с цел да се конфигурира.

Базираната в Австралия Synchron вгради първото си устройство на пациент в Съединени американски щати през юли 2022 г. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР