Илон Мъск тъкмо стана собственик и на Twitter, но кой

...
Илон Мъск тъкмо стана собственик и на Twitter, но кой
Коментари Харесай

Кой измести Илон Мъск от върха

Илон Мъск таман стана притежател и на Twitter, само че кой да чака, че таман този негов ход може да му изиграе неприятна смешка.
 Twiter Blue, Илон Мъск и за какво обществената мрежа става по-скъпа за притежатели на iPhone
Защо Twitter става по-скъп за притежателите на iPhone

Мъск има проблем с Apple

За да сме по-точни - договорката на стойност 44 милиарда $ за придобиването на обществената мрежа приключи публично през октомври. Това обаче се случи едвам след месеци правни разногласия, като точно това разпръскване се допуска, че е повода за спада на цената на акциите на Tesla.

Още при започване на тази година Илон Мъск закупи дял в Twitter, а няколко месеца по-късно направи предложение да купи цялата компания за 44 милиарда $ - сума, което съгласно мнозина бе прекомерно висока.

През юли милиардерът се отдръпна от договорката поради опасения, че в платформата има прекалено много подправени сметки. Така се стигна до ход от страна на ръководителите на Twitter, които започнаха правни дейности, с цел да задължат Мъск за приключи договорката.
 Снимка 599318

За да може да си разреши скъпата покупка на обществената мрежа милиардерът трябваше да продаде акции на Tesla на стойност милиарди долари. Това негово деяние обаче докара до понижаването на акциите на Tesla. Но пък е реалност, че Twitter е към този момент негова благосъстоятелност.

Инвеститори в този момент са загрижени, че търсенето на електрически коли Tesla може доста да намалее, защото стопанската система отслабва, по-високите разноски за заеми пък обезсърчават купувачите, а в това време и други компании навлизат с нови оферти за електрически транспортни средства.

На фона на тези неприятни за Илон Мъск вести, в този момент се появява и още една такава. А точно, че той към този момент не е най-богатият човек в света. Въпреки, че е основен изпълнителен шеф и най-големият акционер в Tesla (с регистриран дял от към 14%), поради внезапния спад в цената на акциите му в компанията, той е преместен от първата позиция.
 Снимка 599317

Нея в този момент заема Бернар Арно, който е основен изпълнителен шеф на групата за първокласни артикули LVMH. Той към този момент е избран за най-богатият човек в света от Forbes и Bloomberg.
 Илон Мъск, Grimes, Twitter и постът на милиардера със фотография на сина му
Как наподобява 2-годишният наследник на Илон Мъск и Grimes

Ето кой е дребният асистент на милиардера

Според Forbes положението на Илон Мъск в този момент е към 178 милиарда $, до момента в който това на Бернар Арно - 188 милиарда, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР