Илон Мъск стартира AI чатбот, наречен Grok, в своя сайт

...
Илон Мъск стартира AI чатбот, наречен Grok, в своя сайт
Коментари Харесай

Мъск казва, че неговият нов AI чатбот има „малко хумор“

Илон Мъск започва AI чатбот, наименуван Grok, в своя уебсайт за обществени медии X, някогашен Twitter, само че до момента той е наличен единствено за определени консуматори.

" В някои значими аспекти това е най-хубавото, което съществува сега ", разгласява той на X преди стартирането му. < /p>

Г-н Мъск се похвали, че Грок „ обича сарказма “ и ще дава отговор на въпроси с „ малко комизъм “.

Въпреки това ранните признаци допускат, че страда от проблеми, общи за други принадлежности за изкуствен интелект.

Други модели отхвърлят да отговорят на някои въпроси, като да вземем за пример дават наказателни препоръки. Но господин Мъск сподели, че Грок ще отговори на „ пикантни въпроси, които се отхвърлят от множеството други системи за изкуствен интелект “.

В проява на новия инструмент, оповестена от господин Мъск, Грок беше помолен за управление малко по малко за производството на кокаин.

Отговори " единствено миг, до момента в който извадя рецептата... тъй като изцяло ще ви оказа помощ с това ", и уточни систематизирани, а не потребна информация, съчетана със саркастични оферти, преди да предизвести да не следваме концепцията.

Произнесе тържествуващ звук във връзка с процеса против крипто-предприемача Сам Банкман-Фрайд, само че неправилно допусна, че са лишили осем часа на правосъдните заседатели, с цел да издаде неоправдателна присъда, до момента в който в действителност я върнаха след по-малко от пет. бяха необятно подложени на критика за включването на съществени неточности, до момента в който звучаха доста безапелационно в стила си на писане.

Какво е AI и по какъв начин работи?

Екипът зад Grok xAI беше стартиран през юли, черпейки от гении от други проучвателен компании за ИИ. Това е обособена компания, само че тясно обвързвана с другите предприятия на господин Мъск X и компанията за електрически коли Tesla.

По-рано тази година господин Мъск сподели, че желае неговата версия на AI да бъде „ оптимално търсещ истината AI, който се пробва да разбере природата на вселената “. имаше достъп до настояща информация от платформата X, което я отличава от започващите версии на някои съперници, макар че все по-актуални отговори са налични за клиенти, които заплащат с други AI принадлежности.

Grok сега е в тестов или " бета " формат, само че по-късно ще бъде наличен за плащащи клиенти на X.

Илън Мъск споделя на Rishi Sunak AI ще постави завършек на работатаChatGPT може в този момент имате достъп до настояща информация. Защо по-малко дами употребяват AI, в сравнение с мъжете?

Миналата седмица на срещата на върха за AI в Обединеното кралство господин Мъск призна, че има рискове, свързани с развиването на AI.

Но той също е дълготраен първенец на технологията. Той беше съосновател на компанията OpenAI, която сътвори ChatGPT, първият AI инструмент, изработен необятно наличен предходната година. Microsoft влага в OpenAI, с цел да направи инструмента наличен на своята платформа.

Оттогава Гугъл пусна конкурентния си модел с изкуствен интелект (AI), Bard, а Meta пусна Llama. Инструментите са предопределени да употребяват авансово погълната информация, с цел да генерират текстови отговори, които звучат по този начин, като че ли ги е написал човек.

Grok е термин, въведен от писателя на научна фантастика Робърт А. Хайнлайн в романа му от 1961 година Stranger in a Strange Land. В него „ grokking “ означаваше надълбоко състрадание на другите.

Въпреки това, xAI сподели, че Grok е моделиран след Пътеводителя на галактиката на стопаджия от Дъглас Адамс, който стартира като радиосериал на BBC през 80-те години, само че по-късно беше преправен в щемпел и на филм., даже предлага какви въпроси да зададете ".

Grok беше " доста ранен бета артикул - най-хубавото, което можехме да създадем с два месеца образование ", се прибавя в него.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР