Илон Мъск ще защити придобиването на SolarCity от страна на

...
Илон Мъск ще защити придобиването на SolarCity от страна на
Коментари Харесай

Илон Мъск защитава пред съда купуването на SolarCity

Илон Мъск ще отбрани придобиването на SolarCity от страна на Tesla през 2016 година, откакто в края на предходната седмица акционери повдигнаха обвиняване против бизнесмена, потвърждавайки, че той е имал персонален интерес от договорката за 2.6 милиарда $, която в действителност е бил отрицателна за компанията за е-автомобили.

Показанията на милиардера са при започване на двуседмичен развой в Уилмингтън, американския щат Делауеър, пред вицеканцлера Джоузеф Слайтс, който ще реши дали пазаруването на производителя на слънчеви панели SolarCity е било заслужено за акционерите на Tesla, написа „ Ройтерс “.

В правосъдния иск се твърди, че основният изпълнителен шеф е купил производителя на слънчеви панели в миг, в който е бил пред банкрут. Компанията е била учредена от неговите братовчеди Линдън и Питър Райв.

Сега акционерите желаят Мъск да върне на Tesla парите, които е похарчил за договорката. Въпреки това, в случай че съдията счете договорката за нечестна, той може да дефинира доста по-нисък размер на средствата, нужни за покриване на вредите.

Предприемачът към този момент съобщи, че договорката е била почтена и контрактувана от борда без въздействие от негова страна. В момента на придобиването той е имал 22-процентов дял в Tesla, т.е. не е бил контролиращ акционер. Ако това беше по този начин, щеше да се усили и вероятността договорката да се окаже несправедлива по отношение на останалите акционери.

Мъск ще бъде разпитан от юриста Ранди Барън. Милиардерът към този момент го назова „ неприличен човек “, откакто Барън насочи към него въпроса дали е избавил SolarCity.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР