Илон Мъск се споразумя за завод с правителството на ШанхайШефът

...
Илон Мъск се споразумя за завод с правителството на ШанхайШефът
Коментари Харесай

Tesla ще произвежда в Китай по 500 хил. коли годишно!

Илон Мъск се споразумя за цех с държавното управление на Шанхай

Шефът на Tesla Илон Мъск е на път да осъществя проекта за изграждане на цех за електрически автомобили Tesla в Китай (снимка: Phil Lebeau, Teslarati)

Илон Мъск подписа авансово съглашение с държавното управление на Шанхай за създаване на цех за произвеждане на електрически автомобили Tesla. Според формалното известие, предприятието ще бълва по 500 000 коли годишно, явявайки се втори индустриален център наред с главния цех на Tesla във Фримонт, Калифорния.

Визитата на Мъск в Шанхай се случва на фона на изявления в медиите, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай е оскъпила електрическите автомобили на Tesla с към 40% на пазара в азиатската страна. След вчерашната среща в Шанхай, шефът на Tesla ще посети през днешния ден или на следващия ден столицата Пекин.

Бъдещият китайския цех на Tesla е основен детайл в тактиката на компанията да завладее най-големия международен пазар на електрически коли. В отговор на дейностите на Съединени американски щати, Китай вкара нови мита за транспортни средства, импортирани от чужбина, включително за електрическите автомобили Tesla. Това оскъпи колите на американския производител с $22647 за Model S и с $37744 за Model X.

Разполагайки със личен цех в страната, Tesla ще може да заобиколи високите мита за импорт в Китай, без значение от ожесточената комерсиална война със Съединени американски щати. По-рано Илон Мъск съобщи, че построяването на цех в Китай е съвсем единственият метод Tesla да конкурира цените на локалните производители на електрически автомобили като BYD.
още по тематиката
Предприятието в Китай ще създава кросоувъра модел Y, който се чака да доближи до 1 милион бройки годишно. Освен това и някои от електомобилите Model 3 също може да се създават в Китай.

Tesla се възползва от корекциите в законите за собствеността в Китай, които бяха въведени при започване на тази година. Преди комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, азиатската икономическа суперсила отстрани рестриктивните мерки на собствеността за уреди, притежавани от задгранични компании. Това отвори пътя на Tesla да получи утвърждение за еднолична благосъстоятелност на завода си в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР