Илон Мъск се определи като абсолютист на тема свобода на

...
Коментари Харесай

Мъск пожали руските медии, няма да ги блокира


Илон Мъск се дефинира като „ абсолютист ” на тематика независимост на словото
(снимка: CC0 Public Domain)

Главният изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск съобщи, че „ някои държавни управления ” са поискали от компанията да блокира съветските медии, като ги смъкна от своята сателитна широколентова услуга Starlink.

В туит, който разгласява в събота, Мъск, че компанията няма да извърши настояването, „ в случай че не ни опрат револвер в слепоочието ”. Според шефа, настояването не е пристигнало от Украйна. „ Съжалявам, само че съм абсолютист на тематика независимост на словото ”, добави той.

Наред с това Мъск сподели, че SpaceX краткотрайно ще измести целите си, с цел да се концентрира върху киберсигурността и превъзмогването на опитите за заглушаване на сигнала на компанията. Това решение,, ще докара до „ леки забавяния ” в стартирането на ракетата за многократна приложимост Starship и спътниците Starlink V2.

Позицията на SpaceX внезапно се отличава от тази на болшинството западни компании, които блокираха достъпа до съветските държавни медии в цяла Европа и Съединени американски щати. Ограничението важи най-много за съветските държавни медии Russia Today и Sputnik поради „ ролята им в разпространяването на дезинформация ” и „ неистини за оправдаване на войната на Путин ”.
още по темата
Малко след безапелационното решение на Мъск по отношение на рестриктивните мерки на свободата на словото SpaceX реши да изпрати още терминали за сателитен интернет Starlink в Украйна. Новината заяви президентът на страната Владимир Зеленски.

„ Говорих с Илон Мъск. Благодарен съм му, че поддържа Украйна с думи и каузи ”, в Twitter Зеленски в събота следобяд, представен от Engadget. „ Следващата седмица ще получим още една партида системи Starlink за разрушените градове ”.

SpaceX изпрати първична пратка със сателитни антени на 26 февруари след молба от вицепремиера на Украйна Михаил Федоров. Доставката дойде на 28 февруари.

Дни по-късно Мъск предизвести украинците да бъдат деликатни, когато употребяват услугата, заради обстоятелството, че това е единственият неруски интернет снабдител, останал в доста от регионите на страната, разкъсвана от военния спор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР