Илон Мъск разясни плановете си за намаляване на служителите на

...
Илон Мъск разясни плановете си за намаляване на служителите на
Коментари Харесай

Мъск промени решението си да уволнява всеки десети служител

Илон Мъск обясни проектите си за понижаване на чиновниците на Tesla. Засега не повече от 3.5% от служащите би трябвало да се опасяват от работата си, написа Bloomberg.

Припомняме, че писмото на Мъск до висшите ръководители на Tesla с искане за уволняване на 10% от чиновниците и прекъсване на наемането на нови, изтече в пресата по-рано. Той изясни решението си с предусещане за идно утежняване на икономическата обстановка.

Това известие провокира доста отвращение и Мъск трябваше да напише второ писмо, което изпрати до всички чиновници на Tesla. В него се споделя, че речта визира единствено тези служащи, които получават закрепена заплата.

В същото време служащите във фабриките получават заплащане в размер на отработените смени, т.е. те няма да бъдат наранени въобще. Всъщност става дума единствено за уволняване на чиновници в офиса.

Сега Мъск разясни, че не е единствено обстановката в стопанската система, само че и че в интервала на бърз напредък и разкриване на нови предприятия Tesla просто е наела непотребен брой хора и в този момент е време за оптимизация.

По думите му за 10% в този момент не се приказва. В близко бъдеще ще бъдат уволнени 3% - 3,5% от чиновниците. В същото време шефът на компанията удостовери, че са евентуални нови талази от съкращения през годината, тъй че да се съберат същите 10%.

Припомняме, че Мъск също забрани на чиновниците си да работят отдалечено, като изисква от тях да прекарват най-малко 40 часа седмично на работното място и уволни целия PR екип на Tesla.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР