Илон Мъск публикува първия си пост в Twitter откакто 10

...
Илон Мъск публикува първия си пост в Twitter откакто 10
Коментари Харесай

Мъск проговори, след като потребителите гласуваха оттеглянето му от Twitter

Илон Мъск разгласява първия си пост в Twitter откогато 10 млн. консуматори на обществената мрежа гласоподаваха милиардерът да се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф на компанията. Единственият коментар, който той насочи по този мотив, е, че единствено клиентите на Twitter Blue ще могат да гласоподават в бъдещи анкети, свързани с политиката на платформата.

С поредна анкета в Twitter Мъск попита потребителите дали би трябвало да се отдръпна от управителния пост в компанията и даде обещание да се съобрази с резултатите. 24 часа по-късно резултатите демонстрираха, че

Бизнесменът резервира извънредно безмълвие по тематиката след края на гласуването. В последна сметка Мъск се завърна в обществената мрежа, като се включи в диалог с наказания за машинация интернет бизнесмен Ким Дотком, който твърди, че резултатите от анкетата са били подправени поради броя на подправените сметки, които са дали своя избор.

Той споделя, че американското държавно управление ръководи " най-голямата войска от ботове в Twitter " и предложи на милиардера няколко съвета: " дано да почистим и по-късно да проведем тази анкета още веднъж " - на което Мъск отговори, като написа: " Интересно ".

В отговор на различен консуматор, който написа, че потребителите със синя отметка в Twitter " би трябвало да са единствените, които могат да гласоподават в анкети, свързани с политиката ", Мъск сподели: " Добра забележка. Twitter ще направи тази смяна. " Синята отметка за удостоверение в Twitter може да бъде закупена от всеки акаунт против месечна такса от 8 $.

Good point. Twitter will make that change.
— Elon Musk (@elonmusk)
Като мажоритарен притежател на частната компания никой не може да принуди Мъск да напусне, само че поредицата от озадачаващи решения през последните няколко дни накара даже някои от най-близките му поддръжници да се дистанцират от взаимоотношенията си с него.

Само в границите на седмица предприемачът забрани след което беше последван от на CNN, New York Times и Washington Post, които са писали по проблема. Това докара до отлив на консуматори към други обществени мрежи, в това число и главният съперник на Twitter - Mastodon, чийто акаунт също беше спрян.

Анкетата за това дали Мъск би трябвало да се отдръпна като изпълнителен шеф на компанията не е първото значимо решение, което милиардерът подлага на гласоподаване пред потребителите. С допитване до своите почитатели той продаде една десета от акциите си в другата му компания Tesla през 2021 година и. Действията му бяха пояснение с латинската фраза " Vox Populi, Vox Dei ", която значи " Глас национален - глас Божий ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР