Илон Мъск предяви в петък искове срещу Туитър, като отвръща

...
Илон Мъск предяви в петък искове срещу Туитър, като отвръща
Коментари Харесай

Илон Мъск заведе насрещно дело срещу "Туитър"

Илон Мъск предяви в петък искове против " Туитър ", като отвръща на желае на софтуерната компания, заведен от нея с рекламация милиардерът да съблюдава договорката за изкупуването й на стойност 44 милиарда $.

Насрещният иск на Мъск е подаден дружно с правна отбрана против изказванието на " Туитър ", че милиардерът е договорно привързан да приключи договорката, която подписа през април за закупуването на " Туитър ", се споделя в уведомление на съда в щата Делауеър, представено от БГНЕС.

Документът от 164 страници е показан като " конфиденциален ", което значи, че документите не са налични за обществеността, се показва в известието. Правилата на съда обаче изискват от Мъск да показа обществена версия на документите, в която комерсиалните секрети или друга сензитивна информация да са редактирани.

Съдията е разпоредил петдневен правосъден развой по делото на " Туитър "  срещу Мъск, който да стартира на 17 октомври.

Шефът на " Тесла "  ухажва борда на " Туитър "  с оферта от 54,20 $ на акция, само че по-късно през юли разгласи, че " приключва " съглашението им с изказвания, че компанията го е подвела във връзка с броя на подправените и спам сметки.

" Туитър ", чиято цена на акциите затвори на 41,61 USD в петък, се придържа към оценките си по отношение на сметките, ръководени от софтуерни " ботове ", а не от хора, и твърди, че Мъск си измисля оправдания, с цел да се откаже от контракта.

Платформата на обществената медия прикани акционерите да одобрят договорката, като насрочи гласуването за сливането за 13 септември.

" Ангажирани сме да приключим сливането на цената и при изискванията, контрактувани с господин Мъск ", обявиха основният изпълнителен шеф на " Туитър "  Параг Агравал и ръководителят на борда на шефовете Брет Тейлър в писмо до вложителите.

Милиарди долари са заложени на карта, само че също по този начин и бъдещето на " Туитър ", за който Мъск съобщи, че би трябвало да разрешава всякаква законна тирада - позиция, която провокира опасения, че мрежата може да бъде употребена за подстрекателство към принуждение. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР