Илон Мъск предупреди Twitter Inc, че може да се откаже

...
Илон Мъск предупреди Twitter Inc, че може да се откаже
Коментари Харесай

Мъск заплаши да развали сделката за закупуването на Twitter

Илон Мъск предизвести Twitter Inc, че може да се откаже от договорката си за 44 милиарда $ за придобиване на компанията за обществени медии, в случай че не успее да даде данните за спам и подправени сметки, които той търси , оповестява организация Ройтерс.

Това не е първият път, когато Мъск е заявявал обществено, че придобиването му на Twitter може да не се случи. Но предизвестието, отправено в писмо от юристите на Мъск до основния юридически шеф на Twitter Виджая Гаде, означи ескалация. Той упрекна Twitter, че е в " значително нарушаване " на отговорностите си по договорката.

Заплахите на Мъск да скапе договорката съответстваха с потъването на доста софтуерни акции, в това число на производителя на електрически коли, който той управлява, Tesla Inc.

Акциите на Twitter паднаха надолу с 1,5% при $39,57 в понеделник , огромна отстъпка по отношение на контрактуваната цена на договорката от $52,20, защото вложителите се обзаложиха на Мъск или да убеди Twitter да се съгласи на по-ниска цена на договорката, или да се отдръпна.

В писмото до Twitter юристите на Мъск повториха настояването му за детайлности по отношение на сметките на ботове и споделиха, че той си резервира всички права да приключи придобиването, защото компанията е в " ясно значително нарушаване " на отговорностите си, като не му е предоставила информацията.

Twitter отговори, че възнамерява да наложи приключването на договорката при контрактуваните условия. " Twitter има и ще продължи да споделя взаимно информация с Мъск, с цел да приключи договорката в сходство с изискванията на съглашението за обединение ", се споделя в изказване на компанията.
 Илон Мъск спря договорката по закупуване на Twitter
Илон Мъск спря договорката по закупуване на Twitter

До удостоверение, че подправените профили са под 5% от потребителите

Самопровъзгласил се за абсолютист на свободата на словото, Мъск сподели, че един от целите му ще бъде премахването на " спам ботове " от платформата.

Той туитира, че договорката с Twitter е " краткотрайно арестувана " в средата на май, като сподели, че няма да продължи с офертата, до момента в който компанията не покаже доказателство, че спам ботовете съставляват по-малко от 5% от общите й консуматори. Той сподели, че има вяра, че спам ботовете съставляват най-малко 20% от потребителската база.

Независими откриватели предвиждат, че 9% до 15% от милионите профили в Twitter може да са ботове.

В писмото си Мъск написа, че се нуждае от данните, с цел да организира личен разбор на потребителите на Twitter, защото не има вяра в " слабите методологии за тестване " на компанията. Twitter съобщи, че отстоява своите прогнози и не може да даде лична информация за това по какъв начин ги създава.

" Той се пробва да се отдалечи от договорката с Twitter, това е първият изстрел от другата страна на носа ", сподели анализаторът на Wedbush Дан Айвс.

Правни специалисти споделиха на Reuters, че отводите от отговорност, употребявани от Twitter в своите прогнози за спам сметки, му дават известна отбрана против евентуални правосъдни каузи, било то от Мъск за договорката или от акционери по отношение на точността на регулаторните изказвания на компанията.
 Мъск купи Twitter за 44 милиарда $
Мъск купи Twitter за 44 милиарда $

Управителният съвет на обществената мрежа е приел предложението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР