Илон Мъск показа за първи път публично впечатляващия прототип на

...
Илон Мъск показа за първи път публично впечатляващия прототип на
Коментари Харесай

Kак Илон Мъск планира да прати хора на Марс

Илон Мъск сподели за първи път обществено впечатляващия първообраз на ракетата, с която се надява да извърши първата човешка задача до Марс.

Съоръжението се споделя Starship Mark 1 и съставлява дребна версия на Starship, чиято крайна версия ще разреши на 100 души да пътуват до планетата. Въпреки това сегашният първообраз е с дължина от 50 метра и има корпус, който е построен от неръждаема стомана. Според формалните данни тежестта на Starship Mark 1 е към 200 тона без горивото.



 

Плановете плануват ракетата Starship да е с височина на 40-етажна постройка и да бъде най-мощното оборудване от този вид до момента. Илон Мъск дефинира сегашният първообраз като " най-вълнуващото нещо, което е виждал в живота си ". Освен невероятните си параметри и характерности от SpaceX планират да употребяват специфични материали, с цел да понижат оптимално индустриалната цена. Tака да вземем за пример корпуса от неръждаема стомана е 50 пъти по-евтин от покритията с въглеродни влакна.

 



 

Вече се опитва с разнообразни дизайни на Starship, които да му разрешат оптимално несъмнено да се завърне до Земята със скорост, която е 25 пъти по-висока от тази на звука, оповестява BusinessInsider. Основен акцент са крилата, които ще се задействат при достигането на плътна атмосфера, с цел да оказват помощ на ракетата да развие оптималната скорост. Илон Мъск е убеден, че първите тестови полети с хора и неповторимата Starship система ще станат факт още през идната година.

 



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР