Илон Мъск планира да уволни 7% от служителите в компанията

...
Илон Мъск планира да уволни 7% от служителите в компанията
Коментари Харесай

Илон Мъск уволнява 7% от служителите си

Илон Мъск възнамерява да уволни 7% от чиновниците в компанията си поради ниски продажби. Това излиза наяве от писмо на шефа до неговите служащи, оповестено в уеб страницата на компанията. Цифрата се равнява на над 3 хиляди съкратени от поста си трудещи се, написа "Монитор ".

Общият брой на чиновниците в Tesla е 45 хиляди съгласно последни данни, дадени от Мъск предходната година. Само малко преди този момент софтуерният началник уволни 9% от фрагментите си през юни 2018 година И макар че Мъск съумя да изненада критиците и скептиците с 312 млн. $ облага за третото тримесечие, прогнозите на гения сочат, че през четвъртото тримесечие приходите ще намалеят.

„ Продуктите на Tesla са към момента прекомерно скъпи за множеството хора “, разяснява Мъск. Затова и продажбите на електрическите автомобили се чака да спаднат, а наклонността към този момент е налице при акциите на компанията, които се свиха с 8%. „ Нямаме различен избор с изключение на да понижим броя на служащите на цялостно работно време с близо 7% - предходната година се разраснахме с 30%. само че това е повече, в сравнение с можем да издържим “, извинява се шефът в своето писмо.

Не е ясно кои чиновници ще бъдат наранени, което допуска, че включените отдели ще бъдат повече от един или два. Последните думи на шефа на „ Скучната компания “ към уволнените са: „ За тези, които си потеглят: благодаря Ви за всичко, което сте създали, с цел да ускорим нашата задача. Искрено признателен съм за приноса Ви към Tesla. Нямаше да стигнем дотук, в случай че не бяхте Вие “. Обръщение има и към оставащите служащи, които би трябвало да се приготвят за повече провокации, само че и вълнуваща карта на продуктите, които ще бъдат пуснати.

„ Автономното шофиране, моделите Y, Semi, Truck и Roadster са единствено началото “, приключи Мъск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР